Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 22 Aralık 2014 - 21:03 Yorum: 0

Karma Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonası

Ukrayna'nın Kharkiv şehrinde 17-21 Aralık'ta düzenlenen şampiyonadan altın madalyalarla dönen Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ile Kastamonu Belediyesi sporcuları törenle karşılandı

Karma Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonası

KASTAMONU (AA) - Ukrayna'nın Kharkiv şehrinde 17-21 Aralık'ta düzenlenen Karma Dövüş Sanatları Dünya Şampiyonası'ndan altın madalyalarla dönen Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ile Kastamonu Belediyesi sporcuları törenle karşılandı.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, rektör yardımcıları, akademisyenler ve vatandaşlar, şampiyonada birincilik elde eden KÜ'nün sporcuları Azeri Abulfaz Mehdisoy (19) ve Eldar Alizade (24) ile Kastamonu Belediye sporcusu Emrah Şahanoğlu'nu (26), Kastamonu Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde davul zurna eşliğinde, meşalelerle karşıladı.

Türkiye ve Azerbaycan bayrakları açarak sporcuları omuzlarında taşıyan grup, 2 ülke lehine sloganlar attı. 

Rektör Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite olarak en mutlu günlerden birini yaşadıklarını söyledi.

Büyük bir başarıya imza atan gençleri karşılamaktan onur duyduğunu ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Üniversitemizin sporcuları Eldar Alizade ile Abulfaz Mehdisoy ve Kastamonu Belediyemizin sporcusu Emrah Şahanoğlu, karma dövüş sanatları dünya şampiyonu oldular. Ukrayna'nın Kharkiv şehirinde yapılan dünya şampiyonasında Türkiye'nin ve bizlerin yüzünü güldürdüler. İnşallah Allah da onların yüzlerini güldürsün daima. Başarıları inşallah devam edecektir, yeni dünya şampiyonlukları da gelecektir.''

Sporculardan KÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Mehdisoy, 60 kilogram ''Borny 1'' ve ''Borny 2'' kategorilerinde şampiyonluk elde ettiğini dile getirdi.

Başarının yalnızca 3 sporcunun ve şehrin başarısı olmadığını aktaran Mehdisoy, ''Bu başarı iki devletin, iki kardeş ülkenin ve kardeş milletin başarısı. Çok duygu ve gurur verici bir şey. Çok sevinçliyim, çok mutluyum. Daha önce dünya şampiyonalarında çeşitli başarılarım vardı ama şu an 2 devlet, bir millet adına dövüştük'' diye konuştu.

85 kiloda Borny 2 kategorisinde mücadele eden KÜ İktisat bölümü 2. sınıf öğrencisi Alizade ise Tacik, Ukraynalı ve Rus rakipleriyle mücadele ettiğini anımsattı.

''Allah'ın yardımlarıyla Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını zirveye kaldırdık'' diyen Alizade, başarıdan dolayı 2 ülke adına büyük mutluluk duyduğunu bildirdi.

80 kiloda Borny 1 kategorisinde mücadele eden Kastamonu Belediyespor'un sporcusu Şahanoğlu da 19 ülkeden 400'e yakın sporcunun katıldığı şampiyonada elde ettikleri başarının gurur verici olduğunu kaydetti.

Babaş ve Aydın, altın ve madalya vererek sporcuları ödüllendirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber