Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 27 Ağustos 2014 - 18:08 Yorum: 0

Karni Çayı ekonomiye kazandırılacak

 MUŞ (AA) - Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Karni Çayı'nı Sosyal Destek Programı (SODES) sayesinde ıslah edip, ekonomiye kazandıracaklarını bildirdi.Belediye başkanı Asya, yaptığı...

Karni Çayı ekonomiye kazandırılacak

 MUŞ (AA) - Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Karni Çayı'nı Sosyal Destek Programı (SODES) sayesinde ıslah edip, ekonomiye kazandıracaklarını bildirdi.

Belediye başkanı Asya, yaptığı yazılı açıklamada, belediye ekibinin "Karni Çayı SODES'le Daha Güzel" isimli bir proje hazırlandığını ve projenin kabulüyle Muş Valiliği ile SODES mevzuatı çerçevesinde finansman sözleşmesi imzalayıp uygulamaya koyduklarını belirtti.

Kentin en büyük sorunları olarak gördükleri kanalizasyon, su ve arıtma tesisleri için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na proje sunduklarını ifade eden Asya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bir yandan katı atık sorununa çözüm arayan ve bir yandan da halkımızın yeşil alan ihtiyacını gidermeye çalışan bir strateji ile çalışmaktayız. Bu çerçevede katı atık için yer sorununu çözüme kavuşturmak için kamu kurum ve kuruluşları ile alternatif yerler üzerinde görüşmelerimiz devam etmektedir.

Yıllardır yanı başımızdan geçen Karni Çayı'nın doğallığını güzelleştirip, halkımızın hizmetine katmayı amaçlıyorduk. Bu amaçla, beşeri sermayenin geliştirilmesi ve sosyal bütünleşmenin sağlanmasına yönelik Kalkınma Bakanlığı tarafından valiliklerin koordinesinde yürütülen SODES'e sunmuş olduğumuz 'Karni Çayı SODES'le Daha Güzel' isimli projemiz finansman almaya hak kazandı.

Proje çerçevesinde, Karni Çayı etrafında çevre zemin düzenlemesi, açık hava spor aletlerinin montajı, yürüyüş parkuru, çocuk parkı oluşturulması ve çocuk oyun grupları montajı yapılarak halkımızın yeşil alan ve dinlenme ihtiyacına çözüm üretmek istiyoruz. Projemizin toplam bütçesi, 567 bin lira olup bunun tamamı Kalkınma Bakanlığınca SODES çerçevesinde finanse edilmektedir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber