Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 24 Mart 2017 - 19:18 Yorum: 0

Karnından 15 kiloluk kitle çıktı

Balıkesir'in Erdek ilçesinde yüksek tansiyon nedeniyle beyin kanaması geçiren 75 yaşındaki kadının karnından 15 kiloluk miyom çıktı.

Karnından 15 kiloluk kitle çıktı

Balıkesir'in Erdek ilçesinde yüksek tansiyon nedeniyle beyin kanaması geçiren 75 yaşındaki kadının karnından 15 kiloluk miyom çıktı. 20 yıldır karnında taşıdığı kitleden ameliyatla kurtulan Meliha Balcı operasyonu yapan doktorlara teşekkür etti.

Karşıyaka Mahallesi'nde yaşayan Meliha Balcı'nın yüksek tansiyon şikayetiyle gittiği Bandırma Devlet Hastanesi'nde beyin kanaması geçirdiğini belirleyen doktorlar yaşlı kadını hastaneye yatırdı. Yapılan tetkik ve kontrollerin ardından yaşlı kadının karnında 35x20 santimetrelik 15 kilogram ağırlığında dev bir miyom olduğu tespit edildi. 20 yılda dev boyutlara ulaşan miyom'un damarlara baskı yaptığı bu nedenle yaşlı kadının yüksek tansiyon sebebiyle inme denilen küçük çaplı beyin kanaması geçirdiği tespit edildi.

Vakit geçirilmeden ameliyata alınan Meliha Balcı 5 saat süren başarılı operasyonun ardından midesindeki dev kitleden kurtuldu.

20 sene sonra karnındaki kitleden kurtulan Balcı, doktorlara teşekkür etti. Hastane Başhekimi Muzaffer Şenveli ve ameliyatı gerçekleştiren diğer doktorlar Genel Cerrahi Uzmanı Alparslan Çalta, Genel Cerrahi Uzmanı Tuğçe Karaçay, Kadın Koğum Uzmanı Alihan Tığlı ve Anestezi Uzmanı Ali Yücel, basın mensuplarına ameliyat süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Başhekim Şenveli "Hastamız yaklaşık 20 yıl önce karnında büyüyen bir kitle ile mücadele etmeye başlamış ve bu giderek büyümüş. Hastamız kendi çekincelerinden dolayı ameliyat olmamış. Fakat son zamanlarda artık hayati fonksiyonlarını etkilemeye başlayınca, tansiyonu yükselmiş bir inme olayı ortaya çıkmış ve hastanemize başvurmuş. Arkadaşlarımız durumu takip etmişler ve teşhisi koymuşlar. Hastanemizde başarılı bir operasyonla bu kitle alındı" dedi.

Genel Cerrahi Uzmanı Tuğçe Karaçay ise " Daha önceden 20 yıldır hastalığının farkındaymış. Kendisine Balıkesir'deki hastanede ameliyat olması gerektiği söylenmiş. O zamanlar ameliyat olmaktan korkmuş ama kitle çok büyüdüğü için büyük damarlara bası yapmaya başlamış. Tansiyon yükselmesi ve buna bağlı beyin kanamasına sebep vermesi ile bizim hastanemize başvurdu. O sırada yapılan konsültasyonlarla ve kitle çok büyük olduğu için hastanın oturması kalkmasına ve yeme içmesine engel olacak boyuttaydı. Sürekli yatmaktan yatak yaraları oluşmuştu. O dönemde biz hastayı gördük. Genel durumunu biraz toparladık. Beyin kanaması durumunu hallettikten sonra anestezi ekibimizle birlikte Kadın Doğum Uzmanımızın da yer aldığı ekiple bir ameliyat yaptık. 35x20 cm boyutlarında miyom dediğimiz bir kitleydi. 15 kilo ağırlığındaydı. Ameliyat sonrası bir gece yoğun bakımda kaldı sonra da servise aldık. Artık yürüyebiliyor, ayağa da kalkabiliyor ama uzun süre yattığı için kaslarda bir zayıflık var. Fizik tedavi ile onu da toparlayarak yavaş yavaş yürütmeye başlayacağız. Rahim kaynaklı bir kitleydi ve rahmin tamamını kitle ile birlikte aldığımız için aynı durumun tekrar etmesini beklemiyoruz" dedi. Karnından 15 kilo ağırlığında kitle çıkarılan Meliha Balcı ise doktorlara teşekkür etti.

Karnından 15 kiloluk kitle çıktı

Karnından 15 kiloluk kitle çıktı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber