Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Kasım 2016 - 17:08 Yorum: 0

Kars Belediyesi ve KOSGEB’den kadın girişimcilere destek

Kars Belediye Başkanlığı ve KOSGEB arasında imzalanan protokol kapsamında yapılan eğitimlerde 30 kadın girişimci "Girişimcilik Belgesi" aldı.

Kars Belediyesi ve KOSGEB’den kadın girişimcilere destek

Kars Belediye Başkanlığı ve KOSGEB arasında imzalanan protokol kapsamında yapılan eğitimlerde 30 kadın girişimci "Girişimcilik Belgesi" aldı.

Sertifika programına; Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, KOSGEB Kars Müdürü Lütfullah Aktaş ve belge almaya hak kazanan girişimciler katıldı.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "Bu yıl kadın girişimcilere yönelik ikincisini düzenlediğimiz bu program sonrasında, kadın girişimcilerimizin açacakları işler vesilesiyle ilimizde istihdama katkı sağlamalarını diliyorum. Kars Belediyesi olarak kadın girişimcilerimizin her zaman yanındayız" dedi.

Başkan Karaçanta'nın ardından söz alan KOSGEB Kars Müdürü Lütfullah Aktaş, "Belediye başkanımız ve ekibine bu konuda göstermiş oldukları hassasiyetleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. Kadın girişimcilerimizin açacakları işyerleri vasıtasıyla ilimiz ekonomisine katkı sağlamalarını temenni ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından başarılı kursiyerlere sertifikalarını Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve KOSGEB Kars Müdürü Lütfullah Aktaş verdi.

Girişimcilik Sertifikası alan girişimciler başarılı bir iş planı ile KOSGEB'e başvurmaları durumunda KOSGEB'in 50.000 TL Hibe ve 100 TL Geri Ödemeli desteğinden yararlanabilecekler.

50 bin liralık hibenin 2 bin lirası işletme kuruluşu, 18 bin lirası kuruluş döneminde alınan makine, teçhizat, ofis malzemeleri için, 30 bin lira da işletme kira ve personel giderlerinde kullanılacak.

İlk 30 ay ödemesi olmayan ve 100 bin lira olan geri ödemeli destek ise sadece makine ve ekipman alımları için kullanılabilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber