Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 24 Ekim 2017 - 10:18 Yorum: 0

Karşıyaka sokakları adım adım yenileniyor

Karşıyaka Belediyesi, Yalı ve Bostanlı mahallelerindeki 7 sokağı sil baştan yenilenirken, imar planlarına göre düzenlenen sokaklar, içme suyu hatlarından...

Karşıyaka sokakları adım adım yenileniyor

Karşıyaka Belediyesi, Yalı ve Bostanlı mahallelerindeki 7 sokağı sil baştan yenilenirken, imar planlarına göre düzenlenen sokaklar, içme suyu hatlarından çöp konteynerlerine kadar elden geçirildi.

Karşıyaka Belediyesi, ilçenin en işlek merkezlerinden biri olan Yalı Mahallesi 6418 sokakta gerçekleştirdiği yenileme projesinin ardından, Bostanlı'daki Cemal Bülbül, Suat Gürbüzer, 1799, 1798, 1800 ve 1802 sokakları da modern görünüme kavuşturdu. İmar planlarına göre düzenlenen sokaklarda enerji hatları yer altına alındı, içme suyu ve kanal hatları yenilendi, yer altı çöp konteynerleri yerleştirildi, uygun noktalar ağaçlandırıldı, modern aydınlatma direkleri konuldu.

Ardından, Fikri Altay Mahallesindeki 6183 sokak ile 6184 sokağın bir kısmında da yenileme çalışmaları başlatıldı. Bununla birlikte 9 sokaktaki toplam 20 bin metrekarelik alan, belediye şantiyesinde üretilen renkli beton plaklar ile kaplandı. Fikri Altay Mahallesinde hızla devam eden çalışmaların, İzmir Büyükşehir Belediyesinden alınan asfalt kaplamaların da tamamlanmasıyla yaklaşık iki hafta içerisinde bitirileceği belirtildi.

Daha çağdaş ve yaşanabilir bir kent yaratmak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Yenileme projelerimizle sokaklarımızın çehresini değiştirmeye devam ediyoruz. Çalışmalarımızda kullanılan beton kaplamaları şantiyemizde üreterek, bir yandan da önemli ölçüde tasarruf sağlıyoruz. Yurttaşlarımızdan gelen talep ve öneriler doğrultusunda daha güzel, modern ve huzurlu bir Karşıyaka yaratmak bizim öncelikli görevimizdir. Bunun için de gece gündüz demeden, aralıksız olarak, hep aynı azim ve kararlılıkla çalışacağız" dedi.

Karşıyaka sokakları adım adım yenileniyor

Karşıyaka sokakları adım adım yenileniyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber