Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 01 Kasım 2014 - 14:43 Yorum: 0

Karşıyaka Spor Kulübü 102 yaşında

Kasım 1912'de, Karşıyaka Mumaresei Bedeniye Kulübü adıyla kurulan Karşıyaka Spor Kulübü 102. yaşını kutluyor

Karşıyaka Spor Kulübü 102 yaşında

İZMİR (AA) - Kadızade Zühtü Işıl, Kadızade Raşit, Süreyya İplikçi, Refik Civelek, Osman Nuri ve Örnekköylü Hüseyin'in bir araya gelmesiyle Kasım 1912'de, Karşıyaka Mumaresei Bedeniye Kulübü adıyla kurulan Karşıyaka Spor Kulübü 102. yaşını kutluyor.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, kurulduğu dönemde bir "başkaldırı" olarak doğan kulübün, kırmızısı ile Türklüğü, yeşili ile de Müslümanlığı simgelediği ve İzmir'de kurulan ilk Türk spor kulübü olduğu belirtildi.

Binlerce Karşıyakalının şehit olduğu Kurtuluş Savaşı sonrası Cumhuriyetin ilanı ile yeniden yapılanarak varlığını sürdüren kulübe Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Bayrağı'nın ay-yıldızını taşıma şerefi verildiği bildirildi.

Bu şerefi yıllardır başarı ve gururla taşıyan kulübün bunun nesiller boyu taşımaya devam edeceğinin kaydedildiği açıklamada, "102. yılımızı devirip, 103 yaşına giren KSK'mizin yeni yaşı, nice yeni yaşlara şampiyonluklarla dolu ulaşabilmek dileklerimizle herkese kutlu olsun" ifadelerine yer verildi.

- 102 yaşında

Üç Büyükler Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe'nin yanı sıra Altay, Ankaragücü, Vefa, Beykoz ve Üsküdar Anadoluspor gibi 100 yıllık geçmişi olan kulüplerden biri olan Karşıyaka, futbol, basketbol, voleybol ve bir çok branşta faaliyetlerini sürdürüyor.

Kulübün futbol takımı PTT 1. Lig'de mücadelesine devam ederken, erkek basketbol takımı da Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele ediyor.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber