Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Ağustos 2016 - 10:08 Yorum: 0

Karşıyaka’da 10 bin kişiyle fener alayı

Karşıyaka Belediyesi, Zafer Bayramı'nı fener alayı ve zafer türküleri ile kutlayacak.

Karşıyaka’da 10 bin kişiyle fener alayı

Karşıyaka Belediyesi, Zafer Bayramı'nı fener alayı ve zafer türküleri ile kutlayacak. 30 Ağustos Salı günü saat 20.00'de, belediye önünden başlayacak olan Zafer ve Demokrasi Yürüyüşü'ne binlerce Karşıyakalı katılacak. Sonrasında, Karşıyaka İskele'de kurulacak sahnede de KODA, en sevilen zafer türkülerini seslendirecek.

Türk bayrakları dalgalanacak

30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkulu bir şekilde kutlamaya hazırlanan Karşıyaka Belediyesi, yaklaşık on bin Karşıyakalının katılımı ile Zafer ve Demokrasi Yürüyüşü yapacak. Salı günü, saat 20.00'de, Karşıyaka Belediyesi önünden başlayacak olan fener alayı için vatandaşlara yüzlerce Türk Bayrağı dağıtılacak. Pankart ve meşaleler ile görsel bir şölen oluşturulacak. Çarşı içi ve çevre dükkanlar da bayraklarla donatılacak. Yürüyüşe, Karşıyaka'daki sivil toplum örgütleri de katılacak.

En güzel zafer türküleri

Belediye ve Çarşı güzergahını takip edecek olan fener alayı, Karşıyaka İskele'de son bulacak. Burada kurulacak sahnede, saat 21.00'den itibaren ise Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) sanatçıları, en güzel Zafer Türkülerini Karşıyakalılar için seslendirecek. Sahnedekilere, belediyenin halk oyunları ekibinden zeybekler ve canlı heykeller de eşlik edecek. Konser, dev ekranlardan da yansıtılacak. Zafer ve Demokrasi Fener Alayı ile konsere, yaklaşık 10 bin kişinin katılması bekleniyor.

Başkan Akpınar'dan çağrı

Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "30 Ağustos Zafer Bayramımızı Karşıyakamıza yakışır bir coşkuyla kutlayacak; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve minnetle anacağız. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde tüm vatandaşlarımızı bu büyük coşkuya ortak olmaya bekliyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber