Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 31 Mayıs 2016 - 12:38 Yorum: 0

Karslılar, Bakan Ahmet Arslan’ı Bağrına Bastı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin başına bela olmak isteyenlerin, Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin Kars'ı çok...

Karslılar, Bakan Ahmet Arslan’ı Bağrına Bastı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin başına bela olmak isteyenlerin, Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin Kars'ı çok iyi okuması gerektiğini belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, geldiği baba ocağı Kars'ta sevgi seliyle karşılandı. Bilerce Karslının karşıladığı Bakan Ahmet Arslan da Karslıların yanına giderek kırmızı karanfil verdi. Harakani Havaalanı'nda Karslılara seslenen Bakan Arslan, "Unutulmamak için bir şey daha yapmak lazım. Sagıdeğer Karslılar, iki sene önce ölüm döşeğindeki amcamı ziyaret ettiğimde şu cümleyi kullandı. "evlat" dedi. "Ne yaparsan yap, bunların önemi yok. Eğer eser bırakırsan, işte o zaman kalıcı olursun." O cahil, o köylü, o bilge adam bu cümleyi söyledi. "Evlat eser bırak." O yüzden bilinizki bizim hedefimiz Ardahan'a, Iğdır'a, Kars ve ülkemizin her yerine olduğu gibi bugüne kadar bıraktıklarımızdan daha fazla eser bırakmak. Öyle eserler bırakmak ki bizi tanımayanlar dahi sizden duyduklarında desinlerki Allah razı olsun. Onlar Kars'a, onlar Iğdır'a, onlar Ardahan'a şu büyük projeleri yaptılar. Ve bu ülkenin ve Kars'ın makus talihini yenmesi adına kalıcı eserler bıraktılar. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Biz sizlerle birlikte bu arkadaşlarımızla birlikte bunun gereğini yapacağız" dedi.

"BU COĞRAFYA KARS, ARDAHAN, IĞDIR COĞRAFYASI BİN YILDIR KARDEŞLİK NE DEMEKTİR GÖSTERDİ, BÜTÜN DÜNYA'YA GÖSTERDİ VE 7 DÜVELE GÖSTERDİ"

"Kars, Ardahan ve Iğdır coğrafyası dünyaya kardeşliğin ne demek olduğunu gösterdi" diyen Bakan Ahmet Arslan, "Ama ülkemizin içinde bulunduğu durumu düşündüğümüzde başka bir şey, daha da önemli olan başka bir şey vardır. Bu coğrafya Kars, Ardahan, Iğdır coğrafyası bin yıldır kardeşlik ne demektir göstermiş. Bütün dünyaya göstermiş, 7 düvele göstermiş. Bin yıldır Kürdüyle, Türküyle, Azerisiyle, Terekemesiyle velhasıl kelam her türlü rengiyle dünyaya birliği, beraberliği kardeşliği göstermiş. Kimin izinden giderek göstermiş biliyor musunuz? Sultan Alparslan'ın 1064'te Anadolu coğrafyasına girdiği bu topraklarda ilk camiyi yaptırması, ilk Cuma'yı kılması vesilesiyle sembol olan bu topraklarda onlardan feyz alarak göstermiş. Daha da önemlisi manevi hamimiz Allah onlardan razı olsun" ifadelerini kaydetti.

"KARS'I BU ANLAMDA HERKES ÖRNEK ALSIN. HERKES AMA SADECE TÜRKİYE'DEKİ HAİNLER DEĞİL, DÜNYADAKİ DÜŞMANLARIMIZ, DIŞ GÜÇLER, ONLARI MAŞA OLARAK KULLANMAK İSTEYENLERDE DERS ALSIN"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars'ta insanların bin yıldır birlikte kardeşce yaşadığını ve bundan sonra da birlik, beraberlik ve kardeş olarak yaşayacağını söyledi.

Arslan, "Manevi hamimiz bugün rahmet dilediğimiz şefatine nail olmayı dilediğimiz Ebul Hasan Harakani'yi örnek alarak, Ebul Hasan Harakani bu coğrafyaya geldiğinde Alperenleriyle birlikte şöyle bir ifade var diyor ki; "Her kim ki Harakani'nin sofrasına gelirse, dinini, dilini, ırkını sormayın. Velafki Allah ona can vermiş, o Harakani'nin sofrasında yemek yemeğe elbetteki layıktır." Bunu tersten okursanız değerli dostlar, sevgili Karslılar bunu tersten okursanız. Anlamı şu, ey Türkiye, ey Türkiye'nin başına bela olmak isteyenler, ey Türkiye'yi karıştırmak isteyenler. Ey Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin başı olmak isteyenler, Kars'ı iyi okuyun. Bin yıldır Kars'ta dinim, dilim, ırkım fark etmez beraberiz, birlikteyiz, kardeşiz diyor ve Kars coğrafyasından, Hasani Harakani Hazretleri'nin manevi hamilik yaptığı coğrafyadan bir buçuk milyon şehidin kanıyla sulandığı topraklardan, 90 bin Sarıkamış şehidinin kanıyla sulanan topraklardan her yere mesaj veriyor. Ve bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize kimse helal getirmeyecek. Nasıl getiremeyecek? İşte bugün olduğu gibi omuz omuza, birlikte hareket edersek birbirimizi desteklersek, birbirimizi yüceltirsek işte Kars'ı bu anlamda herkes örnek alsın. Herkes ama sadece Türkiye'deki hainler değil, Dünyadaki düşmanlarımız, dış güçler, onları maşa olarak kullanmak isteyenler de ders alsınlar. Ve bilisinlerki bin yıldır bu coğrafyada, bu insanlar kardeşçe yaşamış, hiç kimse nifak tohumları ekememiş, sonsuza kadar da ekemeyecekler. Bu topraklarda, bu Kars'tan böyle biline" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber