Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 24 Ekim 2014 - 12:13 Yorum: 0

Kars'ta 3 teröristin etkisiz hale getirilmesi

Kars Valiliği: "Daha önce bölgemizde faaliyet gösteren değişik hidroelektrik santrallerine son aylarda altı defa saldırı ve tehdit gerçekleştirilmiştir"

Kars'ta 3 teröristin etkisiz hale getirilmesi

KARS (AA) - Kars Valiliği, Kağızman ilçesinde son dönemlerde bölücü terör örgütü üyelerince düzenlenen saldırılarda bölgedeki hidroelektrik santrallerine (HES) 6 kez saldırı ve tehdit gerçekleştirildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son dönemde Kağızman'daki HES'e yönelik bölücü terör örgütü tarafından yapılan tehdit ve saldırılar sonucunda bölgede vatandaşın can ve mal güveliğinin sağlamak amacıyla gerekli tedbirler alındığı belirtildi.

"Daha önce bölgemizde faaliyet gösteren değişik hidroelektrik santrallerine son aylarda altı defa saldırı ve tehdit gerçekleştirilmiştir" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Saldırılar sonucunda 2 adet aracı ve santrallerin sistem odalarını yakmışlardır. Ayrıca dizüstü bilgisayarı ve çalışanların cep telefonlarını, şantiyeye misafir olarak gelen bir şahsın arabasını da gasbetmişlerdir. 23 Ekim 2014 günü yine 21.50 sıralarında vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak için önleyici tedbir olarak Kağızman bölgesi İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Altungedik köyü yakınlarında faaliyet gösteren özel sektöre ait elektrik santralinde bulunan araçları ve kulübeyi yakarak santrale ait araçları gasbederek kaçmaya çalışan bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile karşılaşılmıştır. Yapılan dur ihtarına ateşle karşılık veren teröristlerle çıkan çatışmada 3 bölücü terör örgütü mensubu silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir."

- Olay

Dün akşam saatlerinde özel bir şirkete ait Kağızman ilçesi Tuzla mevkisindeki hidroelektrik santraline saldıran ardından buradan araçla kaçmaya başlayan ve "teslim ol" çağrısına ateşle karşılık veren terör örgütü üyeleriyle Kağızman İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri arasında çatışma çıkmıştı. Olayda, 3 terörist ölü ele geçirilmiş, araçta yapılan aramada ise 4 kaleşnikof ile çok sayıda el bombası bulunmuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber