Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 17 Ağustos 2016 - 19:13 Yorum: 0

Kars’ta FETÖ operasyonlarında ilginç detaylar ortaya çıktı

Kars'ta 17-25 Aralık sürecinden sonra Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mensuplarının emniyet birimlerinde hücre şeklinde küçük parçalara ayrılıp...

Kars’ta FETÖ operasyonlarında ilginç detaylar ortaya çıktı

Kars'ta 17-25 Aralık sürecinden sonra Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mensuplarının emniyet birimlerinde hücre şeklinde küçük parçalara ayrılıp faaliyetlerine devam ettikleri tespit edildi.

Kars'ta, FETÖ'nün darbe girişiminde rol alanların ortaya çıkarılması ve örgütün çökertilmesi için İl Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda ilginç detaylar ortaya çıktı. Kars'ta Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin 15 Temmuz darbe girişimin ardından büyük titizlikle yaptıkları çalışmalarda emniyet birimlerine sızan FETÖ örgütü üyelerinin 17-25 Aralık sürecinden sonra küçük grup ve hücrelere ayrılarak dikkat çekmemek için çalışmaları yürüttüğü belirlendi.

"Deşifre olmamak için "kod" sistemi kullanmışlar"

FETÖ'nün 4'er, 5'er gruplar halinde belirledikleri bir sorumlu himayesinde isimlerini deşifre olmamak için "KOD" sistemi olarak kullandıkları ve hangi şubenin toplantı yapacağını derslerden anlayarak toplantının yapılacağı alanda hazır bulundukları tespit edildi.

Emniyete sızmış ve küçük gruplar halinde çalışmalarını sürdüren FETÖ'nün örgüt üyeleri, Asayiş Şube için "Ahlak Bilgisi", KOM için "Kimya", TEM için "Tarih", İstihbarat Şube için "İngilizce", Özel Harekat için "Beden Eğitimi", Çevik Kuvvet için ise "İlk Yardım" derslerini kullanarak topladıkları ortaya çıkarıldı.

Buna göre; küçük gruplara ayrılmış FETÖ örgütü üyelerinin, derslere göre örgütlendikleri tespit edilmiş ve bu ders kodlarına göre de toplantılar yaptıkları deşifre edildi. Ayrıca FETÖ örgütü üyeleri, 17-25 Aralık süreci öncesi ve sonra eski ve yeni elamanlarını bu dersler sayesinde buluşturarak bilgi edindikleri tespit edildi.

Bylock sistemiyle hangi şubenin toplanacağını ders koduyla mesajlaşmışlar

Örgüt üyeleri ayrıca sosyal medyada FETÖ arasında özel olarak kullanılan "Bylock" sistemiyle hangi şubenin toplanacağını ders koduyla mesajlaştıkları belirlendi. Ayrıca grup sorumluları olan emniyet imamlarının daha sonra yapılan toplantılar neticesinde il imamlarına bilgi akışı sağladıkları belirlendi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber