Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 08 Ağustos 2022 - 15:33 Yorum: 0

Kars’ta Hayvan Pazarları kapatıldı

Kars'ta hayvanlarda görülen şap hastalığından dolayı hayvan pazarları kapatılırken, başka illere hayvan sevkleri ise durduruldu.

Kars’ta Hayvan Pazarları kapatıldı

Kars'ta hayvanlarda görülen şap hastalığından dolayı hayvan pazarları kapatılırken, başka illere hayvan sevkleri ise durduruldu.

2022/04 nolu Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi ile hayvan varlığının salgın hastalıklardan korunması, halk sağlığını tehdit eden zoonoz hastalıklarla mücadele edilmesi ve hayvan hareketlerinin kontrol altına alınması amacıyla 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereği, Kars Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu 05.08.2022 tarihinde Vali Yardımcısı Tahir Yılmaz Başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Merkez ilçesi Paşaçayırı Mahallesi, Digor Gülhayran köyü, Selim Benliahmet köyü ve Susuz Karapınar köyünde şap hastalığının çıkması sebebiyle; enfeksiyonun yayılma zincirini kırmak ve muhtemel salgınların önüne geçmek için biyogüvenlik önlemlerinin en üst düzeyde uygulanmasına karar verildi.

5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 4. maddesi gereği; Şap hastalığına karşı etkin bir şekilde aşılamanın yapılması ve kentte çıkan şap hastalığının daha fazla mihraka yayılmasının önlenmesi amacıyla, tüm il genelinde il içi ve il dışı çift tırnaklı sığır, koyun, keçi hayvan hareketlerinin 06.08.2022 tarihinden geçerli olmak üzere 2. emre kadar durduruldu.

Öte yandan Kars İl Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonunun 2022-05 tarihli kararı gereği Kars genelinde tüm hayvan pazarları ve satış yerleri 06.08.2022 tarihinden geçerli olmak üzere 2. Emre kadar kapatıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber