Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mart 2015 - 15:48 Yorum: 0

Kars'ta öğrencilere deprem eğitimi

KARS (AA) - Kars'ta öğrencileri depreme karşı bilinçlendirmek amacıyla eğitim verildi.Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı'nca başlatılan "Afete Hazır Türkiye Projesi" kapsamında...

Kars'ta öğrencilere deprem eğitimi

KARS (AA) - Kars'ta öğrencileri depreme karşı bilinçlendirmek amacıyla eğitim verildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı'nca başlatılan "Afete Hazır Türkiye Projesi" kapsamında "Afete Hazır Okul" eğitimleri, deprem bilinci oluşturmak ve farkındalık yaratmak amacıyla okullarda uygulanıyor.

Öğrencilere konferans veren AFAD İl Müdürü Oktay Ayğan, Türkiye'nin en büyük afetlerinden olan deprem konusunda öncesi, esnası ve sonrasında nasıl davranılması ve ne gibi tedbirler alınması gerektiği konusunda bilgi verdi.

Doğal afetlere karşı alınacak tedbirler, olası afetlerden sonra hayatı devam ettirme, ev, okul ve binaları terk ederken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında açıklamalarda bulunan Ayğan, ülkenin depremselliği konularında öğrencilere sunum yaptı.

Deprem haftası dolayısıyla eğitimler tüm okullarda planlı şekilde devam edecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber