Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 16 Nisan 2014 - 21:08 Yorum: 0

Kars'ta üniversite öğrencileri arasında çıkan kavga

KARS (AA) - MHP İl Başkanı Yaver Özcan, Kafkas Üniversitesinde (KAÜ) karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgayla ilgili basın açıklaması yaptı.

Kars'ta üniversite öğrencileri arasında çıkan kavga

KARS (AA) - MHP İl Başkanı Yaver Özcan, Kafkas Üniversitesinde (KAÜ) karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgayla ilgili basın açıklaması yaptı.

İl Başkanlığı binasında Ülkü Ocakları İl Başkanı Tolga Adıgüzel ile gazetecileren karşısına geçen Özcan, olaylarda, partilerine mensup olduğu iddia edilen kişilerin aktif rol aldığı yönünde kamuoyunda bilgilendirme yapıldığını belirterek, seçimlerin sakin ortamda geçtiğini fakat daha sonra yaşanan olayları yakından takip ettiklerini söyledi.

Seçimlerin ardından herkesin Kars'ın ortak değerlerinde birleştiğini ifade eden Özcan, şöyle konuştu:

"Ortaya çıkan sonuçtan dolayı şimdi kavgaya sürüklenmeye, birilerinin provakatif eylemleriyle, birilerinin dışında şehrin huzurunu bozmak için girişimler olduğunu ve buna da gençleri alet etmeye çalıştıklarını görmekteyiz. Burada maksat ilerideki zamanlarda Milliyetçi Hareket Partisi'nin, belediye başkanlığını kazanmasının şehirde huzursuzluğa yol açtığı algısını oluşturmaya çalışmak istediklerinin de farkındayız. Siyaset kabul ve hoşgörü üzerine kuruludur. Haklılık ya da haksızlık kavga ederek ispat edilecek bir olay değildir. MHP olarak şehrimizde okumaya gelen tüm evlatlarımızı ailelerinin emaneti görmekteyiz. Bunu böyle değerlendiriyor, olaya böyle bakıyoruz. Bu şehir hepimizin şehridir. Dolayısıyla buradaki huzursuzluk şehirde hepimizi ilgilendiriyor. Biz şehirde huzurdan, sükunetten ve burada okuyan bütün kardeşlerimizin kendilerini okullarına adapte edip sadece okullarını düşünmelerinden yanayız.''

Özcan, şehirde yaşayan esnaf ve halkı sağduyuya davet ederek, taraf tutulmasından yana olmadıklarını dile getirdi.

Kentteki birlikteliği kimsenin bozamayacağını anımsatan Özcan, "Bu evlatlarımızı tarafgirlik yapmadan hepsini aklıselim, şehrimizin imajını, kardeşliğimizi birlikteliğimizi bozmaktan uzak olma noktasında uyarmalarını özellikle belirtmek istiyorum. Bu birlikteliği bozmaya çalışan, bu yönde davranışta bulunan hiç kimsenin partimizce tasvip edilmeyeceği ve bunu şiddetle kınadığımızı buradan ilan ediyorum'' dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber