Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 12 Mart 2015 - 16:58 Yorum: 0

Kars'ta üniversite öğrencilerinin esnaf ve sanatkardan beklenti ve şikayetleri

KARS (AA) - Kars'ta üniversite öğrencilerinin esnaf ve sanatkarlardan beklentileri ve şikayetleri görüşüldü.Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde (KESOB) düzenlenen toplantıya, Belediye...

Kars'ta üniversite öğrencilerinin esnaf ve sanatkardan beklenti ve şikayetleri

KARS (AA) - Kars'ta üniversite öğrencilerinin esnaf ve sanatkarlardan beklentileri ve şikayetleri görüşüldü.

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde (KESOB) düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, KESOB Başkanı Adem Burulday, Lokantacılar Odası Başkanı Subutay Kılıç, Bakkallar Odası Başkanı Burhan Beytut, Sarıkamış Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Necmettin Taş, Kars Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kıyas Alp, Otel Kahve ve Hancılar Odası Başkanı Ayhan Nebioğlu, Kasaplar Odası Başkanı Servet Özyılmaz ve Tamirciler Odası Başkanı Ömer Beyribey katıldı.

Üniversite öğrencilerinin esnaf ve sanatkarlardan beklentileri ve şikayetlerinin görüşüldüğü toplantıda, dolmuş şoförlerinin kılık kıyafetleri ile yolculara karşı davranışlarının düzeltilmesi, dolmuşlara iki güvenlik kamerası takılması, lokanta ve kafeteryalarda öğrenci indirimi uygulanması kararlaştırıldı.

Toplantıda, KESOB Başkanı Burulday, mahalle aralarında açılan AVM ve büyük mağaza zincirlerinin esnaf ve sanatkarları olumsuz etkilediğini, üyelerinin bu mağazalarla rekabet edemediklerini ve kapanma noktasına geldiğini belirterek, Belediye Başkan Yardımcısı Yenice'den ruhsat verilirken bu mağazaların açılacağı cadde ve sokakta faaliyet  gösteren esnaf ve sanatkar sayısı, cadde ve sokağın ekonomik durumu ve nüfusu gibi kriterlerin göz önünde tutmasını istedi.

Burulday, ayrıca Mihralibey Köprüsü, Paşaçayır Mahellesi ile Küçük Sanayi Sitesinin yolu ile su sorunlarının bir an önce giderilmesini dile getirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber