Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 02 Ekim 2014 - 16:48 Yorum: 0

Kars'tan 115 bin kurbanlık sevki gerçekleştirildi

Türkiye'nin önemli hayvancılık merkezlerinden Kars'tan diğer illere şu ana kadar 115 bin kurbanlık sevki gerçekleştirildiği bildirildi

Kars'tan 115 bin kurbanlık sevki gerçekleştirildi

KARS (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Düzgün, Türkiye'nin önemli hayvancılık merkezlerinden Kars'tan diğer illere şu ana kadar 115 bin kurbanlık sevki gerçekleştirildiğini bildirdi.

Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Ocak'tan itibaren Kars'tan 150 bin büyükbaş, 75 bin de küçükbaş hayvan sevki gerçekleştirildiğini ifade ederek, kurbanlık döneminde de 70 bin büyükbaş ve 45 bin de küçükbaş hayvan sevki yapıldığını belirtti.

Kurban Bayramı'na 2 gün kala sevkin hala devam ettiğini dile getiren Düzgün, "Bayram süresince de nöbetçi arkadaşlarımızı ayarladık. Yine aynı sevklerimiz devam edecek. Vatandaşlarımız ihtiyaçlarını giderebilir o konuda da sıkıntı yok" dedi.

Geçen seneye göre sevk yoğunluğunun yüzde 30 arttığına dikkati çeken Düzgün, şöyle devam etti:

"Kurbanlıklarımız, Ankara, İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir gibi büyükşehirlere gitti. 75 ilimize sevk yaptık. Yoğunluk büyükşehirlere yapıldı. Kars'tan söz konusu illere kurbanlık götüren besicilerimizle de görüştük. Sıkıntıları yok. Hayvanlarını sattılar. Geri dönüş problemleri de yok. Besicilerimiz hayvanlarını satabildikleri için memnun. Değerinde sattılar. Alıcılar da çok rahatsız değil. Uygun bir fiyata aldılar. İyi bir kurban dönemi geçirdik."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber