Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Ekim 2016 - 10:23 Yorum: 0

Kartal Belediyesi’nden stajyerlere uyum toplantısı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, stajyer öğrenciler için düzenlenen "Uyum Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, gençlere nasihatler vererek,...

Kartal Belediyesi’nden stajyerlere uyum toplantısı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, stajyer öğrenciler için düzenlenen "Uyum Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, gençlere nasihatler vererek, "Hepiniz bizim yarınlarımızsınız" dedi.

Kartal Belediyesi, belediye bünyesinde bulunan 220 stajyer öğrenci için "Uyum Toplantısı" düzenledi. Kartal Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitim toplantısında stajyerlere, Kartal Belediyesi'nin tarihçesi, çalışma alanları, birim müdürlüklerinin görevleri ve belediye ile ilgili genel mevzuat anlatıldı. Eğitimin sonunda öğrencilere, stajyer kimlik kartları dağıtıldı.

Uyum toplantısına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Başkan Danışmanı Haydar Oğuz, Özel Kalem Müdürü Cem Çetin ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Aydın Sezen katıldı.

"Köklerinizi reddetmeyin"

Uyum toplantısında konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Sevgili öğrenciler, ben emekli doktorum. Sonra belediye başkanı oldum. 2008 yılında emekli olduğum Temmuz ayında Norveç'e gittik. Eşimle birlikte bir gemi seyahatine çıktık. Bu gemi seyahati sırasında gündüzleri bazı kentlerde mola veriyor, o kentte geziyoruz. Bergen diye bir kent vardı. Kentin parkında yürüyoruz. Bir baktım, 25 yaşında, sarışın bir Norveçli kızın elinde pürmüz. Taşların arasındaki yeşillikleri pürmüzle yakıyor. Halbuki biz severiz değil mi taşların arasında yeşillik? Ruhumuza güzel geliyor. Kıza sordum, -niye yakıyorsun?- diye. Dedi ki - Bu otlar, bu kökler büyümeye başlarsa taşı oynatır. Belediye olarak biz bu taşları yeniden yapmak zorunda kalırız.- Mantıklı ve çok doğru. Kaldırımlardaki otlara bir bakın, taşları oynatıyor. Bu arada sizlere anlatmak istediğim ve önem verdiğim bir diğer konu var. 26 Eylül'de Türk Dil Bayramı'nı kutladık. Dilimizi, nerden gelirse gelsin yabancı kelimelerden arındırmalıyız. Bir milleti millet yapan iki tane unsur vardır. İnanç ve dil. Bu ikisi bozulmaya başladı mı o milletin ayakta kalma şansı yoktur. Oryantasyon nedir? Gayet güzel karşılığı var. Hoş geldiniz uyum toplantısına diyebiliriz. Buna dikkat ederseniz memnun olurum. Biz 2009'da -Kartal'ı seviyorum dedik. Size sorsam, çoğunuz burada doğmuşsunuzdur. Ama - Nevşehirliyim, Erzincanlıyım, Tokatlıyım, Karslıyım dersiniz. Ama sonuçta Kartallısınız, buraya aitsiniz, burada yetişiyorsunuz, buranın çocuğusunuz. O zaman burayı sevin. Köklerinizi reddetmeyin. Oradaki anneannelerinize sahip çıkın ama burayı severseniz o zaman, sildiğiniz burnunuzun mendilini yere atmazsınız. Tabi ki bizim görevimiz temizlik ama bu bilinç başka bir şey" dedi.

Başkan Altınok Öz, "Bize çok şikayet geliyor. Yolları genişletiyoruz, diyorlar ki çok hız yapıyorlar. Bu hız yapmanın nedeni ne? Kent hayatına alışamama, kentlilik kültürüne ulaşamama. O halde önce Kartallıyız, Kartal'ı seviyoruz, Kartal'ı sevmemiz için de çok geçerli nedenler var. İstanbul'un en güzel manzarası boğaz hariç buradadır. Kartal'ın başka bir özelliği daha var. Biz bir sosyal değerlendirme raporu çıkarttık. Bunun sonuçlarına göre 10 yıl ve üstü boyunca Kartal'da yaşayan nüfusun yüzde 90'ı 10 yılı aşkın süredir, yüzde 83'ü 15 yılı aşkın süredir Kartal'da yaşıyor. Kartal'da yaşayanların sadece yüzde 1'i karşıda çalışıyor. Kartal'da yaşayanların yüzde 80'i Kartal'da çalışıyor. Bu ne demek? - Ben Kartal'da mutluyum, Kartal'da çalışıyorum, Kartal'da yaşıyorum. İşte Kartal'ı sevmenin anlamı bu. Şimdi sizler hepiniz hayatta şekillenerek yürüyeceksiniz. Etrafınız sizi nasıl yontuyorsa öyle şekilleneceksiniz. Nasıl bir heykeltıraş, beyninde ne varsa yontarak bir eser ortaya çıkarıyorsa siz hepiniz bir ham taşsınız, bir mermersiniz. Bu toplum sizi nasıl yontuyorsa ortaya öyle bir eser olarak çıkıyorsunuz. Doğru elde mi yontuluyorsunuz, yanlış elde mi yontuluyorsunuz ilerideki hayatınızda göreceksiniz. "Hizmette 7 Yıl" kitapçığımıza bakarsanız Kartal Belediyesi hakkında bir sürü bilgi edinebilirsiniz. Bizim gururlanmak için bir sürü nedenimiz var. Hepiniz bizim yarınlarımızsınız. Size başarılar diliyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber