Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Ekim 2016 - 17:03 Yorum: 0

Kartal Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde ilk ameliyat yapıldı

Uzun yıllar cerrahlık ve başhekimlik yapmış olan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün öncülüğünde kurulan uluslararası standartlardaki Çocuk...

Kartal Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde ilk ameliyat yapıldı

Uzun yıllar cerrahlık ve başhekimlik yapmış olan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün öncülüğünde kurulan uluslararası standartlardaki Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde ilk ameliyat gerçekleştirildi.

Ağız, diş, çene cerrahisi ile 4-14 yaş aralığındaki çocuklara ve Türkiye geneli tüm engelli vatandaşlara hizmet veren Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde ilk ameliyat, otizm hastası Yeliz Çubuğu'na yapıldı. Periapikal film çekilerek, diş çekimi, amputasyon ve yerel flour uygulamasının yapıldığı Çubuğu'nun ameliyatı oldukça başarılı geçti.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de, Yeliz Çubuğu'yu ameliyatında yalnız bırakmadı. Başkan Altınok Öz yaptığı açıklamada, Kartal Belediyesi'nin sağlık alanında gerçekleştirdiği projelerle Kartallılara hizmet vermeye devam edeceğini belirterek, "Sağlık alanında fırsat eşitliği yaratılması anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Koruyucu ve önleyici sağlık hizmeti politikalarımız doğrultusunda Kartallı vatandaşlarımızın sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmesi için bu çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Ameliyatın ardından Çubuğu ailesi, desteklerinden dolayı Başkan Altınok Öz'e teşekkür etti. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Mermertaş, Sağlık İşleri Müdürü Nuray Sancaklı ile Kartal Belediyesi Birim Müdürleri de ameliyat sonrası Yeliz Çubuğu'yu ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

4-14 yaş arası çocukların diş tedavileri yapılmakta olup, Kartal'da bulunan tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik yapılan taramalarda toplam 12 bin 933 çocuğun ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirildi. Ağustos 2016 itibariyle engelli vatandaşların muayenelerine başlanarak, Kartal sınırları içinde yaşayan 673 engelli vatandaşın 175'nin muayenesi tamamlandı. Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde ameliyathanede kanal, dolgu, detertraj, küretaj, flour ve fissür örtücü işlemleri yapılıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber