Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 09 Ekim 2016 - 14:43 Yorum: 0

Kartal - Pendik Metro Hattı açılıyor

Kadıköy-Kartal Metro Hattı'nın devamı niteliğinde olan 4 buçuk kilometrelik Kartal-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı, pazartesi sabah saat 06.00 itibariyle...

Kartal - Pendik Metro Hattı açılıyor

Kadıköy-Kartal Metro Hattı'nın devamı niteliğinde olan 4 buçuk kilometrelik Kartal-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı, pazartesi sabah saat 06.00 itibariyle seferlerine başlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "2019'da 400 km'den Fazla Metro Ağı" hedefi kapsamında 4 buçuk kilometrelik Kartal - Pendik - Tavşantepe Metro Hattı hizmete açılıyor. Kadıköy - Kartal Metro Hattı'nın devamı niteliğinde olan Kartal - Pendik - Tavşantepe Hattı pazartesi sabah 06.00 itibariyle seferlerine başlayacak. İhalesi 6 Mart 2013 tarihinde yapılan çift hatlı olan metro, Yakacık (Adnan Kahveci), Pendik ve Kaynarca (Tavşantepe) olmak üzere 3 istasyondan oluşuyor. Metro hattının tüm istasyonlarında yürüyen merdivenli giriş-çıkışlar ile engelliler için asansörler bulunuyor. D-100 Karayolu güzergahındaki tüm istasyonlarda, kuzey ve güney taraflarda giriş - çıkışlar ve bu giriş - çıkışlar arasında altgeçitler yer alıyor.

Kartal - Pendik - Tavşantepe Metro Hattı Sabiha Gökçen Havaalanı Metro Hattı ile Tavşantepe İstasyonu'nda, Metrobüs ile Ünalan İstasyonu'nda, Marmaray ile Ayrılıkçeşme İstasyonu'nda, Göztepe - Ataşehir - Ümraniye Metro Hattı ile Yenisahra İstasyonu'nda, Bostancı - Dudullu Metro Hattı ile Kozyatağı İstasyonu'nda entegre olacak.

Kartal - Pendik - Tavşantepe Metro Hattı'nın hizmete alınmasıyla; Kadıköy - Tavşantepe arasındaki hat uzunluğu 26,2 kilometreye, istasyon sayısı ise 19'a ulaşacak. Böylece; Kadıköy - Tavşantepe arasındaki yolculuk süresi 38 buçuk dakikaya inecek.

Kartal - Pendik - Tavşantepe Metro Hattı ile; Pendik - Bostancı 20 dakika, Pendik - Kadıköy 34 dakika, Pendik - Üsküdar 38 dakika, Pendik - Yenikapı 47 dakika, Pendik - Aksaray 48 dakika, Pendik - Taksim 61 dakika, Pendik - Maslak 72,5 dakika, Pendik - Atatürk Havalimanı 77 dakika, Pendik - Bağcılar 80 dakika, Pendik - Başakşehir 95 dakika olacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber