Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Ekim 2016 - 14:38 Yorum: 0

Kartal’da Finansal Okuryazarlık Semineri ve Girişimcilik Atölyesi

Kartal Belediyesi, Kalp Kadın Platformu işbirliği ile kadınlar için Finansal Okuryazarlık Semineri ve Girişimcilik Atölyesi düzenledi.

Kartal’da Finansal Okuryazarlık Semineri ve Girişimcilik Atölyesi

Kartal Belediyesi, Kalp Kadın Platformu işbirliği ile kadınlar için Finansal Okuryazarlık Semineri ve Girişimcilik Atölyesi düzenledi.

Kartal Belediyesi tarafından kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını desteklemeye yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında Finansal Okuryazarlık Semineri ve Girişimcilik Atölyesi düzenledi. Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi ev sahipliğinde 310 kadının katıldığı etkinlikte TV programları ve köşe yazıları ile tanınan Kişisel Para Danışmanı Özlem Denizmen eğlenceli bir anlatım gerçekleştirdi. Çalışmanın birinci gününde "Finansal Okuryazarlık" semineri ile katılımcılara temel ihtiyaçları için finansal planlama ve tasarruf yapma yolları öğretildi.

Seminerin içeriğine ilişkin bilgiler aktaran Kişisel Para Danışmanı Özlem Denizmen, "Çok mutluyum. Çünkü büyük bir katılım vardı. Kadınlarımız şahaneydi. Her biri bütçe yapmayı, para biriktirmeyi, iş kurmayı, para kazanmayı öğrendiklerini söylediler. Onlar da benimle sahnedeydiler. Kimi zaman oynadık, kimi zaman üzüldük. Hayat da böyle bir şey zaten, para da hayatın içinde olan bir şey. Aslında hayatını yönetmek için çok iyi bir araç para. Ama hayatın için birçok şey var. Çocuklar var, evlilik var, ilişkiler var, akrabalar var. Aslında biz burada hayatı çözüyoruz. Çok güzel geçti. Bankacılıktan da biraz bahsettik. Çünkü her kadının banka hesabı olması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Seminer ve girişimcilik atölyesine katılan Hadiye Altıyürek ise, "Belediyenin kadınları bilinçlendirmek adına yaptığı bir seminer olarak düşünüyorum. Ben kendi bilgimle, kendi yapabildiğim şeyle para kazanmak amaçlı girişimcilik oldu, böyle başladım. İhtiyaçtan doğan bir girişimcilikti. Sonrasında da kurslarla, eğitimlerle kendimi geliştirdim" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber