Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 21 Ekim 2020 - 11:08 Yorum: 0

Kartepe’de KAR-MEK kayıtları başladı

Kartepe Belediyesinin Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlediği Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'nın (KAR-MEK) yeni eğitim öğretim dönemi kayıtları...

Kartepe’de KAR-MEK kayıtları başladı

Kartepe Belediyesinin Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlediği Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'nın (KAR-MEK) yeni eğitim öğretim dönemi kayıtları başladı.

Kartepe Belediyesi işbirliğinde düzenlenen KAR-MEK'in yeni eğitim dönemi korona virüs salgınına karşı alınan önlemler doğrultusunda başladı. Günler öncesinden hazırlıkların yapıldığı kurs merkezleri, yeniden kursiyerlerine kapılarını açtı. Yeni eğitim dönemi KAR-MEK, 22 merkezde eğitim için hazırlandı. Korona virüs dönemi olması nedeniyle kurs merkezlerine girişlerde halk sağlığı önceliği için önlemler alındı. Bu kapsamda kurs merkezlerinin girişlerinde öncelikli olarak kursiyerlerin ateşi ölçülerek, HES kodu sorgulaması yapılarak girişlere müsaade ediliyor. Kurslarda, korona virüs tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve temizlik kuralları titizlikle uygulanacak. Sosyal mesafeye uyulması amacıyla sınıflar 12 kişilik olarak hazırlandı. KAR-MEK bünyesinde giyim, nakış, el sanatları, müzik, bilgisayar, spor, seramik, resim, aşçılık, emlak danışmanlığı, fidan aşılama, hijyen ve arıcılık dalların da eğitim verilecek. KAR-MEK bünyesinde giyim, güreş, kick boks, karate ve yüzme sınıflarında eğitime başladı.

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, ilçe halkının sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla, bu yıl da tüm önlemleri alarak KAR-MEK Kurs Merkezleri'nde Kartepeliler'i buluşturmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Kartepeliler 2 fotoğraf, diploma fotokopisi, ikametgah ve nüfus cüzdan fotokopisi ile Kültür Müdürlüğü, muhtarlıklar veya Kartepe Halk Eğitim Merkezi'ne kayıt yaptırabilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber