Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 15 Aralık 2017 - 12:13 Yorum: 0

Kartepe’de sokak hayvanları barınakları yenilendi

Kartepe Belediyesi ekipleri, soğuk ve yağışlı havalar öncesi sokak hayvanları için kurulan besleme noktalarındaki ahşap kulübeleri kış bakımından...

Kartepe’de sokak hayvanları barınakları yenilendi

Kartepe Belediyesi ekipleri, soğuk ve yağışlı havalar öncesi sokak hayvanları için kurulan besleme noktalarındaki ahşap kulübeleri kış bakımından geçirdi.

İlçede sokak hayvanlarının soğuktan korunmaları, yemek ve su ihtiyaçlarını karşılamak için Kartepe'nin muhtelif yerlerinde hizmet veren su ve yemliklerin yer aldığı mini barınaklar yenilendi. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in öncülüğünde, sahipsiz sokak hayvanları için Kartepe genelinde kurulan su ve yemliklerin yer aldığı besleme noktaları Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin kontrolünde hizmet vermeye devam ediyor.

Sokak hayvanlarının susuz ve aç kalmaması için yapılan çalışma kapsamında kurulan barınaklarda hayvanseverlerin de desteği ile Kartepe'de sokak hayvanlarının aç kalması önlenerek doğal yaşama destek veriliyor. Yaklaşan soğuk ve yağışlı havalar öncesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü marangozhanesinde imal edilen 30 adet su geçirmez malzeme ile kaplanmış yeni ahşap barınaklar eskileri ile değiştirildi.

Kulübülerin yenilendiğini ifade eden Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı, "Olumsuz hava koşulları öncesinde, doğal hayatta yaşayan ve aç kalan, yem bulmakta zorluk çeken sokak köpekleri ve diğer canlılar için hizmet veren yemlik ve su kaplarının yer aldığı besleme noktalarındaki kulübeler yenilendi. Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez'in talimatıyla kurulan hayvan barınaklarının kontrolü de ekiplerimiz tarafından sağlanmaktadır. Yeni ahşap kulübelerde sokak hayvanları soğuk havalarda daha güvenli olacaklar" dedi.

Besleme noktasındaki kulübelerin yenilenmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren hayvan dostları, belediye yetkililerine sunduğu bu hizmet için teşekkürlerini ilettiler.

Kartepe’de sokak hayvanları barınakları yenilendi

Kartepe’de sokak hayvanları barınakları yenilendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber