Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 11 Aralık 2017 - 10:38 Yorum: 0

Kartepe’de tütün satışları denetlendi

Kartepe Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri tütün ve tütün malzemeleri satışı yapan 14 iş yerinde denetim yaptı.

Kartepe’de tütün satışları denetlendi

Kartepe Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri tütün ve tütün malzemeleri satışı yapan 14 iş yerinde denetim yaptı.

Kartepe Belediyesi, Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde tütün ve tütün malzemeleri satışı yapan iş yerlerinin denetimlerine devam ediyor. 06 Ocak 2005 tarih ve 2592 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, tütün mamullerinin zararlarından korumaya yönelik üretim şekline, etiketlenmesine ve denetlenmesine ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik ile şartlara uyma zorunluluğu getirildi. İlgili kanunun 8'nci maddesinde sarmalık kıyılmış tütün, makaron içerisine doldurulmak veya yaprak sigara kağıdına sarılmak suretiyle sigara benzeri şekilde piyasaya arz edilmesi yasaklandı. Kanun gereği Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri yaptıkları denetimlerde iş yerlerine yaprak sigara kâğıdı veya sarmalık kıyılmış tütün ayrı ambalajlarda veya bölünerek toptan ve perakende satıcılarla, tüketicilere satılamaz olduğunu anlattılar. İşletme sahiplerine sadece TAPDK (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu)'dan belgesi olan işletmelerin tütün ve tütün mamullerinin satışına izin verildiği anlatıldı.

Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Semra Begeç "Kanunun bize verdiği sorumluluk içerisinde ilçemiz genelinde işyerlerinde denetimlerimiz devam ediyor. 2005 yılında resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren sarmalık kıyılmış tütün, makaron içerisine doldurulmak veya yaprak sigara kağıdına sarılmak suretiyle sigara benzeri şekilde piyasaya arz edilmesi yasaklandı. Yaptığımız denetimlerde işyerleri tarafından TAPDK belgesi olan işletmelerin tütün ve tütün mamullerinin satışına izin verildiği anlatılmaktadır. Bu hükümlere uymayanlar için yasal işlem yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber