Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 24 Eylül 2019 - 11:13 Yorum: 0

Kartepe’deki iş yerlerinde atık yağ bilgilendirmesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyesi ekipleri tarafından ilçede bulunan iş yerleri yetkililerine atık yağların toplanması konusunda bilgiler...

Kartepe’deki iş yerlerinde atık yağ bilgilendirmesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyesi ekipleri tarafından ilçede bulunan iş yerleri yetkililerine atık yağların toplanması konusunda bilgiler veriyor.

Bitkisel atık yağların kaynağında ayrı toplanması çalışmaları kapsamında ilçede bulunan lokanta, restoran, otel ve benzeri iş yerlerini ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü personelleri ile birlikte Kartepe Belediyesi Çevre Yüksek Mühendisi Gökçen Gönülay, atık yağların ayrı toplanarak lisanslı firmalara teslim edilmesi gerektiği hakkında işletmeleri bilgilendirdi.

İş yerleri yetkililerine, yağ toplayıcılarının topladıkları yağları on numara yağ yapımında kullanarak hem çevrenin kirlenmesine hem de haksız kazanca sebep olduklarını anlatan Gönülay, işletmelerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kurulan elektronik sisteme dahil olmaları halinde bu kaçak alımların da önüne geçecekleri hakkında da bilgi verdi.

Konu hakkında titizlik göstererek lisanslı bir atık yağ toplama firması ile sözleşme imzalamış ve yükümlülüklerini yerine getiren işletme sahiplerine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Gökçen Gönülay, tüm işletmelerden aynı duyarlılığı göstermelerini beklediklerini belirtti.

Kartepe’deki iş yerlerinde atık yağ bilgilendirmesi

Kartepe’deki iş yerlerinde atık yağ bilgilendirmesi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber