Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 23 Mart 2018 - 11:33 Yorum: 0

Kartepeli kadınlara ilkyardım eğitimi

KOCAELİ(İHA) – Kartepe Belediyesi Kadınlar Kulübü, üyelerine "Anne ve Bebek İlkyardım Eğitimi" verildi.

Kartepeli kadınlara ilkyardım eğitimi

KOCAELİ(İHA) – Kartepe Belediyesi Kadınlar Kulübü, üyelerine "Anne ve Bebek İlkyardım Eğitimi" verildi.

Dr. Fatih Güray, anne ve bebek ilkyardım eğitimi hakkında Kartepeli kadınlara önemli bilgiler verdi. Etkinlikte annelere bebekleri ile ilgili oluşabilecek ev kazaları ve onlara yapılacak acil müdahalelerde teorik ilkyardım uygulamaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Vatandaşların kulaktan dolma bilgiler yerine profesyonel müdahaleleri öğrenmeleri amacıyla düzenlenen seminerde, Dr. Fatih Güray, doğru bilinen yanlışları anlattı.

Her şeyden önce acil durum anında panik ve telaşın daha fazla soruna yol açacağının altını çizen Dr. Fatih Güray, "Bu tarz eğitim seminerleri kazalar anında oluşabilecek kayıpları ciddi derecede önlemektedir. Sağlık Bakanlığı verilerine göre sadece son 5 yılda ülkemizde 100 binin üzerinde bebek ve çocuk evde oluşan kazalar nedeniyle hastanelerde tedavi görmüştür. Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, bebeğinizin hayatının kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla olay yerinde müdahalede bulunmanız ve ilkyardım uygulamanız gerekebilir. Her ebeveynin mutlaka öğrenmesi gereken hayat kurtaran müdahaleleri ve bir kaza anında neler yapmanız ve yapmamanız gerekenleri öğrenebileceğiniz bilgilendirme seminerlerimiz Kartepe Belediyesi tarafından devam edecektir" dedi.

Düzenlenen eğitici programlar için Kartepeli kadınlar memnuniyetlerini belirtirken, Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz da seminerde konuk konuşmacı olan Dr. Fatih Güray'a hediye taktim etti. Ayrıca programa katılanlara evlerinde kullanmaları için eğitimin konusuna uygun olarak kapı ve priz emniyet kilitleri verildi.

Kartepeli kadınlara ilkyardım eğitimi

Kartepeli kadınlara ilkyardım eğitimi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber