Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 27 Haziran 2016 - 14:38 Yorum: 0

Kartepeli Minik Öğrencilere Çevre Eğitmi

Kartepe Belediyesi ve Tema Vakfı ortaklığında hazırlanan ve 2 yıl sürecek Ağaç Kardeşliği Projesi kapsamında Hasan Paşa İlkokulu'nda uygulama eğitimi...

Kartepeli Minik Öğrencilere Çevre Eğitmi

Kartepe Belediyesi ve Tema Vakfı ortaklığında hazırlanan ve 2 yıl sürecek Ağaç Kardeşliği Projesi kapsamında Hasan Paşa İlkokulu'nda uygulama eğitimi yapıldı.

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Birimi tarafından TEMA işbirliği ile yapılan çalışmada çocukların doğa ile kurdukları ilişkinin güçlendirilmesi amacı ile Ağaç Kardeşliği Projesi kapsamında Hasan Paşa İlkokulu'nda uygulamalı eğitim düzenlendi. Yapılan eğitimde, çocukların yaşadıkları çevrenin farkında olmaları sağlandı.

Eğitimlerde çocukların çevreleri ile ilişkilerini kuvvetlendirmeyi amaçladıklarını söyleyen Çevre Yüksek Mühendisi Gökçen Gönülay, "Belediyemiz ve Tema Vakfından aldığımız destekle toprakla, doğayla iç içe bir nesil yetiştirmek için çalışmalara başladık. Ağaç kardeşliği Projesi olarak Tema Vakfı ile birlikte 2 yıl boyunca uygulayacağımız projede çocuklar, endemik bitki türleri, çevrelerinde görebilecekleri ağaçlar ve yaprak yapıları hakkında bilgi sahibi oldular" dedi.

Kartepe'de yaşayan çocukların çok şanslı olduklarını belirten Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin de, "Günümüzde pek çok çocuk kitap sayfalarında kağıtlar üzerinde yaprak yapılarını görmekte. Eşsiz doğa güzelliğine sahip Kartepe'de ise yavrularımız çok şanslı. Proje kapsamında verilen eğitimlerle yavrularımız bu tür yaprak yapılarını doğada bire bir görüp tanıma imkanı buluyorlar" diye konuştu.

Eğitimler hakkında bilgi veren Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Medeniyetlerin zamanla şehirleşmesi sonucu nesiller yavaş yavaş tabiattan uzaklaşmıştır. Her ne kadar yeşil bir bölgede yaşasak da çocuklarımız yine de çevrelerinde bulunan canlı türlerini tanımamaktadır. Amacımız çocukların yaşadıkları eşsiz güzellikteki ilçemizin farkında olmalarını sağlamak ve dünyamızın dengesini bozmayan, ağaca, yeşile daha saygılı bireyler yetiştirmektir" ifadelerini kullandı.

Kartepeli Minik Öğrencilere Çevre Eğitmi

Kartepeli Minik Öğrencilere Çevre Eğitmi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber