Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Ağustos 2016 - 16:48 Yorum: 0

Kartepe’nin çöp karakterizasyonu yapıldı

Kartepe Belediyesi ekipleri, ilçenin katı atık yaz karakterizasyonu araştırmasını tamamladı.

Kartepe’nin çöp karakterizasyonu yapıldı

Kartepe Belediyesi ekipleri, ilçenin katı atık yaz karakterizasyonu araştırmasını tamamladı.

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılan çalışma ile Kartepe ilçesinin katı atık yaz karakterizasyonu araştırıldı. Yapılan çalışmada Kartepe ilçesinde düşük, orta ve yüksek gelirli bölgeler belirlenerek buralardan Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı çöp toplama ekipleri tarafından hafta sonu ve hafta içi olmak üzere çeşitli katı atık numuneleri alınarak, Solaklar mevkiinde bulunan Katı Atık Deponi sahasına götürüldü.

Deponi sahasında yapılan ayrıştırma sonucunda çıkan katı atıkların içindeki ambalaj miktarları, tehlikeli atık miktarı, organik atık miktarı ve çıkan çeşitli özellikteki atıkların miktarı ayrı ayrı hesaplanarak, toplam katı atık miktarına oranlaması yapıldı.

Yazlık ve kışlık olarak yapılan karakterizasyon çalışmalarının ilki Mart ayında gerçekleştirilmişti. Yaz ayını temsilen ise Ağustos ayında yapılan karakterizasyon çalışmasının ileriki çalışmalarına ışık tutacağını belirten Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin, "Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez'in talimatı ile yapacağımız eğitim çalışmaları ile kaynağında ayrıştırmanın hedefine ulaşacağına inanıyorum. Geri dönüştürülebilir atıkların evsel çöpe karışması ile maalesef milli servetimiz boşa gitmektedir. Bu konuda bütün ilçe halkımızı duyarlı ve dikkatli olamaya davet ediyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber