Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Ekim 2016 - 16:53 Yorum: 0

Kartlı sisteme geçiş çalışmaları başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığına bağlanan şehir içi dolmuşlarında kartlı sisteme geçiş için çalışmalar tüm hızıyla...

Kartlı sisteme geçiş çalışmaları başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığına bağlanan şehir içi dolmuşlarında kartlı sisteme geçiş için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Develi içerisinde toplamda 38 tane dolmuşun sarı renklere boyanması çalışmalarına başlanırken ayrıca kart okuma cihazları tüm dolmuşlara monte edilmişdi. Yaklaşık bir ay sonra kartlı sisteme geçilmesi planlanan uygulamada Develi içerisinde on farklı noktada kart dolumu yapılabilecek. Kart satışlarının da başladığı noktalar, Cumhuriyet Meydanında Vodafone Bayi, Aygözme Mahallesinde Erciyes Market, Bahçelievler Mahallesinde Duru Bakkal, Aşık Seyrani Mahallesinde Taş Market, Fenese Mahallesinde Güçlü Av Malzemecisi, Doğum Hastanesi kantini, Seyrani Kampüsünde Ziraat Fakültesi Kantini ve Meydan Kuruyemişin tüm şubeleri olarak belirlendi.

İki farklı fiyat tarifesinin uygulanacağı yeni sistemde tam ücret 1,75 TL, öğrenci ise 1,25 TL olarak belirlendi. Öğrenci kartları Develi Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği sayesinde fotoğraflı olarak verilecek. Sabah 6:00'da hizmete başlayacak olan şehir içi dolmuşları akşam 19:00'a kadar her 10 dakikada bir duraklarda bulunacak. 19-21 saatleri arasında her yarım saate bir hareket edecek olan dolmuşlar 21-23 saatleri arasında da saat başı hizmet verecek. Ulaştırma Dairesi ile sürekli istişare halinde olduğunu belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, konuyla ilgili olarak "38 dolmuşumuzun sarı renge boyanma işleminin tamamlanmasının hemen ardından kartlı sisteme geçileceğinden dolayı hemşerilerimizin belirtilen kart satış noktalarından kartlarını bir an önce temin etmelerini istirham ediyoruz. Kayseri'den de takip edilebilecek olan yeni ulaşım sisteminin Develimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde açıklamalarında bulundu.

Kartlı sisteme geçiş çalışmaları başladı

Kartlı sisteme geçiş çalışmaları başladı

Kartlı sisteme geçiş çalışmaları başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber