Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 25 Mart 2017 - 12:48 Yorum: 0

Karton eldivenler, seçimde ön planda

16 Nisan'da yapılacak referandumun mitinglerinde "Karton eldivenler" elden ele dolaşıyor.

Karton eldivenler, seçimde ön planda

16 Nisan'da yapılacak referandumun mitinglerinde "Karton eldivenler" elden ele dolaşıyor. Projenin sahibi Tarık Erçevik, evet oyu için yapılan bu eldivenlerin Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Parti tarafından çok ilgi gördüğünü söyledi.

Türkiye, 16 Nisan'da 18 maddelik Anayasa değişikliği referandumu için sandığa gidecekken, mitinglerde afiş, pankart gibi araç-gereçler ön plana çıkıyor. Son dönemde mitinglerde kullanılan "Karton eldivenler" de bunlardan biri. Bu projenin fikir babası ve sahibi Tarık Erçevik, mitinglerde popüler olan karton eldivenlerin hikayesini anlattı.

Erçevik: "Cumhurbaşkanımızın yaptığı Rabia işaretinden yola çıktık"

Evet yazılı karton eldivenlerin hem Ak Parti cephesi hem de Milliyetçi Hareket Partisi cephesi tarafından benimsendiğini belirten Erçevik, "Karton eldivenler, iki parti tarafından da rehavet gördü. Aslına baktığınızda "Rabia işareti'nin Sayın Cumhurbaşkanımıza ait olması ve Ak Parti'nin de bunu sahiplenmesiyle biz de ne yapabiliriz diye düşündük. Sonra bunun tribünlerde yapılan el hareketleriyle benzerlik olabileceğini düşündük ve buradan yola çıktık. Böylece karton eldivenleri, ellere taktık. Ardından güzel bir fikir dedik, patentini ve tasarım tescilini aldık. Şu anda çok rağbet var. Bizim için de sevindirici, hayırlı ve güzel bir olay" diye konuştu.

"Beyaz üzerine "Evet" yazısının daha iyi olacağını düşündük"

Referanduma çok bir zaman kalmamasına rağmen talebin arttığını belirten Erçevik, "Otomasyon sistemi ilerlediği için günlük 100 bin üretim adedimiz var. Daha önce yapılan İstanbul mitingine 4 milyon kişi gelmişti. Ankara mitingine de keza yine aynı. Orada da çok hareketli oluyor. Bunlara bir de Milliyetçi Hareket Partisi'nin katılması, ortak miting düzenleyecek olmaları bizi ummalı bir çalışmaya doğru itti. Herkes Türk bayrakları ile mitinglere gidiyor. Bizim karton eldivenlerimizin beyaz olması orada çok daha fazla bir ambiyans yapıyor. Biraz daha ön plana çıkmasını sağlıyor. Biz önce kırmızı üzerinde düşünmüştük. Ama daha sonra beyaz üzerinde "Evet" yazısının daha mantıklı olduğunu gördük. Bize ulaşmak isteyen internet sitemizden, sosyal medya hesaplarından bize ulaşabilirler" diye konuştu.

Eski: "Günlük 100 bin adet çıkarabiliyoruz"

Karton eldivenlerin basım yerinin sahibi Ali Eski ise basım aşamalarını anlatarak, "Önce grafik tasarım bölümünde tasarım çiziliyor. Sonra montaj yapılıp, kalıba gidiyor. Kalıp çıktıktan sonra baskı aşamasına gidiyor. Baskıdan sonra da kesim aşaması oluyor. Kesimden sonra ise kesip yapıştırıyoruz. En son dağıtıma gönderiyoruz. Günlük 100 bin adet çıkarabiliyoruz. Bu talebe göre arttırılabiliyor" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber