Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
00:34 Trafikte tartıştığı kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü23:56 UEFA Şampiyonlar Ligi: Borussia Dortmund: 1 - Paris Saint-Germain: 023:55 Kamyona arkadan çarpan kamyonet sürücüsü yaralandı23:50 MAST İzmir Boat Show kapılarını açtı23:41 Köpeğe çarpmamak için manevra yaptı, araziye devrildi: 2 yaralı23:39 Hamas’ın son ateşkes teklifine yarın yanıt vermesi bekleniyor23:38 Seyir halindeki araç park halindeki tıra ok gibi saplandı: 1 ağır yaralı23:06 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısına karşı protestolar...23:05 Kazada ölen kızlarının cenazesinin getirildiği evleri 6 yıl sonra kendileri...23:03 Kocaeli’de 2 motosiklet ve kamyonetin karıştığı kazada 4 kişi yaralandı23:03 THY Euroleague: Fenerbahçe: 89 - Monaco: 7823:01 Turhal Belediyesi, su baskınlarına karşı gece gündüz çalışıyor23:00 Edirne’de bariyerlere çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı22:58 ABD’nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskelenin yüzde 50’den fazlası tamamland...22:56 İletişim Başkanı Altun: "TRT, Batılı medya organlarının görmezden geldiği h...22:43 Şiddetli yağışlar ekili arazileri sular altında bıraktı22:41 Teknik Direktör Gülay’dan Turgutluspor taraftarına çağrı22:06 Yoldaki çukurlar kazaya neden oldu, otomobil şarampole uçtu: 1 yaralı22:03 Kudüs’te öldürülen Şanlıurfalı imam için gıyabi cenaze namazı kılındı22:02 Başkentte sağanak etkili oldu: Ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar mahsur...
Yaşam 11 Eylül 2014 - 19:34 Yorum: 0

Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli Mart'ta açılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Mart 2015 itibariyle Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli'ni açmayı hedefliyoruz" dedi.

Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli Mart'ta açılacak

Kasımpaşa'daki Kıyı Emniyeti Tesisleri'nde matbuat toplantısı düzenleyen Bakan Elvan, basın mensuplarına Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli ile Haliç Yat Limanı ve Kompleksi'ne ait bilgi verdi.

Elvan, Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli'nin İstanbul için hayati ciddiyet taşıyan bir plan olduğuna işaret ederek, 'Özellikle Unkapanı, Eminönü, Karaköy, Taksim güzergahından 1. Çevre Yolu'na ulaşmak arzulayan vatandaşlarımızın bu tünel yardımı ile fazla fazla pratik bir biçimde ulaşma imkanını sağlayacağız. Yapımına baktığımızda fazla fazla zor ve teknolojik anlamda da gerçekten fazla fazla emek sarfedilmiş bir tünel. İki tüpümüz var. Bunların kabaca uzunlukları biri; bin 300 metrenin üstünde Öteki ise bin 250 mt. civarında. Toplam tünel uzunluğuyla müşterek bağlantı yollarını da dahil edersek 6 bin 500 metrelik bir yol çalışmasını gerçekleştirmiş olacağız' biçiminde konuştu.

Her iki tünelin de betonlama ve tünel açma çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Elvan, 'Aralık sonu nedeni ile tünellerimiz bir anlamda hazır duruma gelmiş olacak. Ancak elektromekanik işlerin yapılması için 2-3 maaş bir süremiz olacak. Mart 2015 nedeni ile Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli'ni açmayı hedefliyoruz' bilgisini paylaştı.

Haliç Yat Limanı

Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi'nin ihalesine de Yap-İşlet-Devret modeliyle çıktıklarını hatırlatan Elvan, bu ihalede en müsait teklifi sağlayan yüklenicilerin işe başladıklarını ve takribî 1,4 milyar liralık bir yatırımın gerçekleşeceğini söyledi.

Elvan, 'Bu plan kapsamında İstanbul'daki turist sayısının takribî 1 milyon dolaylarında artması öngörülüyor. Burada 5 yıldızlı 2 ayrı otel olacak. Diğer taraftan ticari alanlar, iş yeri alanları, cami, park alanları olacak. Hepsinden önemlisi bu güzelim Haliç'e vatandaşlarımızın ulaşma olanağı yok. Vatandaşlarımız Haliç'le bir anlamda bütünleşecekler, buluşacaklar' değerlendirmesini yaptı.

Haliç'te kullanılmayan fazla fazla sayıda yapı ve hangar bulunduğunu anımsatan Elvan, matbuat mensuplarına hangarların bugünkü ve dönüştürüldüğünde nasıl olacaklarına ait fotoğraflarını gösterdi. Elvan, burada herhangi bir tahribata izin vermeden, var dokuyu ve tarihsel dokuyu koruyarak bir emek gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Bu anlamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve öteki ilgili bakanlıklar ile yüklenicilerin görüşmelerinin devam ettiğini aktaran Elvan, tescile yönelik çalışmaların tamamlandığını anlattı. Elvan, 'Burada her birinde 70 yat olmak üzere 2 yat limanı oluşacak ve İstanbul'a değişik bir manzara katacak. Özellikle Haliç'in bu kısmındaki fena manzara tam olarak ortadan kalkacak. Hem İstanbul halkımızın hem de memleket içinden yahut memleket dışından ati turistlerimizin fazla fazla sorunsuz bir biçimde kullanabileceği, dinlenebileceği bir mekana dönüşecek' ifadelerini kullandı.

Limanın kapsadığı piyasası harita üstünden matbuat mensuplarına belli eden Bakan Elvan, bir gazetecinin sorusu üstüne yüklenicinin 4 sene arasında projeyi tamamlamayı öngördüğünü, işletme süresinin de 45 sene olduğunu söyledi.

Muhabir: Hüseyin Demir

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber