Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 10 Ekim 2016 - 13:38 Yorum: 0

KASKF 3. Başkanlar Kurulu toplantısı Antalya’da başladı

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) 3. Başkanlar Kurulu Toplantısı ve Amatör Spor Kulüpleri Çalıştayı'nda Kocaeli Büyükşehir Belediye...

KASKF 3. Başkanlar Kurulu toplantısı Antalya’da başladı

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) 3. Başkanlar Kurulu Toplantısı ve Amatör Spor Kulüpleri Çalıştayı'nda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Sporu amatörde asıl maksat sevdiği için, sağlığı için, dostluk için yapmalıyız. Amatörde para vererek futbolcu oynatmayalım. Çocuklara yardımcı olalım. Güzel çocuklar yetiştirmeyi amaç edinelim" dedi.

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 3. Başkanlar Kurulu Toplantısı ve Amatör Spor Kulüpleri Çalıştayı Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezinde başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile KASKF'in ortaklaşa düzenlediği çalıştaya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, 12 ilçe belediye başkanı, 152 kulübü başkanı ve yönetici temsilcileri katıldı.

Konuşmasına Şehitleri anarak başlayan Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, "Amatör spor kulüplerimiz son 10 yılda almış olduğu yardımlar ve destek gerçekten Kocaeli ili olarak hem Türkiye'de örnek olmuş Kocaeli son dönemlerde spor konusunda büyük gelişme kaydetmiştir. Biz bir yerel federasyonuz ama sayısal anlamda birçok federasyondan daha fazlayız. Her geçen gün büyümemizde yerel yönetimlere borçluyuz. Bizler de yerel yönetimlerle el ele verip büyümeye devam edeceğiz. 3 gün sürecek olan programımız hem ilimize hem de Türk sporuna çok katkı sağlayacak. Kocaeli'de 152 amatör kulüp 45 bin lisanslı sporcumuz bulunuyor" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise çalıştayın gençlere hayırlı olmasını diledi. Karaosmanoğlu, "Bu çalıştayımızın gençlerimize, kentimize ve Türkiye'mize hayırlı olmasını, yararlı olmasını diliyorum. Bu çalıştayda sporun bir analizini yapmamız gerekiyor. Bu işi yaparken mutlaka bir gayemiz var. Amacımız var, neyi niçin yaptık. Ben inanıyorum ki gençlerimizin yetişmesinde hayata hazırlanmasında, bedenen ve ruhen sağlıklı bir insan olmasında sporun büyük bir etkisi var. Spor bir eğitim. İnsanı hayata hazırlar. Yani hareketli olmak zorundayız. Özellikle kent hayatında kırsaldan kente yoğun göçün kent nüfusunun çoğaldığı yerlerde durağan bir hayat başlar. Eskiden köylerde sürekli çalışırdık. Bol gıda alamıyorduk ama yediğimizi de yakıyorduk. Harcıyorduk" diye konuştu.

Amatör spora belediyelerin de destek vermesi gerektiğini kaydeden Karaosmanoğlu, "Sağlıklı yaşamanın, sporla hareketle olması gerektiğini biliyoruz. Sporu sadece devletten değil, biz belediyeler de dahil olmak üzere hep birlikte amatör sporlara destek vermeliyiz. Yerel yönetimlerin amatör sporlara destek vermesi gerekir. Bu amatör kulüpler amatör bir ruhla kurulmuştur. Yani bu işi severek yapan insanlardan oluşmuştur. Amatör spor kulüplerinde para dönmemeli ama biz maalesef yanlış yapıyoruz. Profesyonelde tamam adama para veriliyor, para vermezsen oynamıyor, sahaya çıkmıyor, maça çıkmıyor. "Ben para için oynuyorum paramı verin" diyor. Ama amatörde asıl maksat sevdiği için, sağlığı için, dostluk için yapmalıyız. Amatör spor kulüplerinden benim ricam para vererek futbolcu oynatmayalım. Çocuklara yardımcı olalım, fakir ve yoksul bir ailenin çocuğu ise karnını doyuralım, ona yardımcı olalım o insani görevimiz. Eşofman ve ayakkabısını alalım. Amatör spor kulüplerimiz kendi fedakarlıklarını ve yapabileceklerini yapalım" dedi.

Çalıştayın ilk günü konuşmaların ardından son bulurken, ikinci günde ise Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Hidayet Türkoğlu, Eski Hakem – Futbol Yorumcusu – Spor Yazarı Erman Toroğlu, Diyetisyen – Yorumcu Dr. Gürkan Kubilay, Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve Eski MHK Başkanı Mustafa Çulcu konuşmacı olarak katılacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber