Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 13:28 Yorum: 0

Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Küçük'ten rektörlük adaylığı açıklaması

AMASYA (AA) -  Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ömer Küçük, Amasya Üniversitesi'nde Nisan ayında yapılacak rektörlük seçimleri için adaylığını açıkladı.Küçük,...

Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Küçük'ten rektörlük adaylığı açıklaması

AMASYA (AA) -  Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ömer Küçük, Amasya Üniversitesi'nde Nisan ayında yapılacak rektörlük seçimleri için adaylığını açıkladı.

Küçük, Pirler Parkı'nda yaptığı basın açıklamasında, Kastamonu Üniversitesi'nde 1998-2015 yılları arasında çeşitli kademelerde görev yaptığını belirtti.

Türkiye'nin büyük bir kalkınma hamlesine girdiğini ifade eden Küçük, ''Türkiye, ekonomik, sosyal, kültürel, bilim ve sanayi alanlarında önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Her ilde bir üniversitenin kurulduğu ve rekabetin hızla arttığı bir ortamda üniversitelerimiz de vizyonlarını geliştirerek ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ayak uydurmak durumundadır" dedi.

Küçük, bilimin ışığında sürekli gelişen ve üreten Amasya ile her konuda bütünleşebilen, kampüsün dışına çıkan, sınırları kaldıran, başarılı üniversiteler listesinde üst sıraları kovalayan bir dünya üniversitesi olma hedeflerini gerçekleştirmek için rektör adayı olması hususunda kendisine teveccüh gösterildiği söyledi.

Çalışanına güvenen, değer veren, adaleti ve liyakati esas alan, farklılıkları zenginlik olarak gören, istişare mekanizmasını kullanan bir üniversiteyi birlikte inşa etmek istediğini vurgulayan Küçük, şunları kaydetti:

''İyi eğitim almış, şuurlu ve donanımlı bir nesil yetiştiren üniversite olmak, yönetimiyle, bilimselliğiyle ve şehirle entegrasyonuyla her alanda örnek gösterilen üniversite olmak, dünyada ve ülkemizde saygın üniversiteler arasına yer almak hayal değildir. Bu noktada sadece değişim değil, dönüşüm ihtiyacının olduğu çeşitli ortamlarda bizlere iletilmiştir. Bütün gönülleri kazanmaya birlikte çalışmaya talip oluyoruz. Bu vesile ile Amasya Üniversitesi Rektör adaylığımı huzurunuzda kamuoyuna açıklıyorum.''

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber