Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 16 Ağustos 2022 - 09:33 Yorum: 0

Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliğindeki ’uluslararası yaz okulu’ tamamlandı

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fatih Sivrikaya tarafından koordine edilen "8. Uluslararası Yaz Okulu-8. International...

Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliğindeki ’uluslararası yaz okulu’ tamamlandı

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fatih Sivrikaya tarafından koordine edilen "8. Uluslararası Yaz Okulu-8. International Summer School "Tree Rings, Climate, Natural Resources, and Human Interactions" etkinliği gerçekleştirildi.

TÜBİTA K tarafından desteklenen ve The University of Arizona Üniversitesinden (ABD) Prof. Dr. Ramzi Touchan ve Prof. Dr. Dave Meko'nun da eğitici olarak katıldığı yaz okuluna Pakistan, Gürcistan, Hindistan, Filipinler, İspanya, Romanya ve Türkiye'den 15 kişi katıldı.

Uluslararası yaz okulu etkinliklerinde dendrokronoloji teknikleri tanıtılarak, klimatoloji, ekoloji ve doğal kaynak yönetimindeki rolü uygulamalı olarak anlatıldı. Program çerçevesinde Araç Orman İşletme Müdürlüğü'nde arazi çalışması gerçekleştirdi. Gerek arazi çalışması gerekse teorik olarak verilen eğitimler sırasında elde edilen bilgi ve bulguların uluslararası dergilerde yayınlanmak üzere değerlendirileceği ifade edildi.

Orman Genel Müdürlüğü, Orman Mühendisleri Odası ve firmaların katkı sağladığı uluslararası faaliyet ile ilgili görüşlerini bildiren Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, proje çalışmalarını tabana yaymaya ve bu tür ilmi faaliyetlere her türlü desteği vermeye devam edeceklerini, uluslararası yaz okulunun ülkemiz ve bölge özelinde Kastamonu'da tabii kaynakların sürdürülebilirliğine katkı sağlayacağını belirterek, emeği geçen akademisyenleri tebrik etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber