Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Haziran 2016 - 15:03 Yorum: 0

Kastamonu’da Koç Dağıtım Töreni Düzenlendi

Kustamonu'da Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Koç dağıtım töreni...

Kastamonu’da Koç Dağıtım Töreni Düzenlendi

Kustamonu'da Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Koç dağıtım töreni düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen Damızlık Koç Dağıtım Törenine Vali Mesut Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur ile çiftçiler katıldı.

Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi'nin İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz yıllarda desteklenmediğini ifade eden Vali Mesut Yıldırım, "Somut sonuçları olan ve sonuçları hemen alınabilen köylünün, çiftçinin istifade edebileceği güzel bir proje oldu. Özel İdare olarak bizde, bundan sonra projeye mutlaka destek vermek suretiyle daha fazla sayıda çiftçimizin, hayvan üreticimizin bu imkandan faydalanmasını arzuluyoruz. Bu yönde çalışmalarımız olacaktır, damızlık hayvanlarımızdan ilk etapta faydalanacak çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Proje kapsamında Koyun ve Keçilerde verimliliği arttırmak için yetiştiricilerin elinde bulunan koyun sürülerine, yüksek vasıflı erkek damızlıkların katılımı ile kan değişiminin sağlanarak, işletmelerin mevcut verimliliğinin arttırılması amaçlanıyor.

Vali Yıldırım, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliğine üye olan 26 yetiştiriciye, 52 baş merinos ırkı koçun teslimini yaptı.

Dağıtım töreninin ardından Vali Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü binasını ziyaret ederek, İl Müdürü Osman Yaman'dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. İl Müdürü Yaman, Kastamonu'da yapılan tarımsal çalışmalar, üretimi yapılan ürünler, planlanan projeler ve istatistiki sonuçlar hakkında Vali Yıldırım'ı bilgilendirildi.

Vali Yıldırım, alınan bilgilerin ve rakamların sevindirici olduğunu belirterek, başlatılan ve devam eden projelere imkanlar ölçüsünde destek verileceğini kaydetti.

Kastamonu’da Koç Dağıtım Töreni Düzenlendi

Kastamonu’da Koç Dağıtım Töreni Düzenlendi

Kastamonu’da Koç Dağıtım Töreni Düzenlendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber