Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 21 Mart 2015 - 18:03 Yorum: 0

Kastamonu'da nevruz kutlaması

KÜ'de 21 Mart Nevruz ve Uluslararası Öğrenci Şenliği düzenlendi

Kastamonu'da nevruz kutlaması

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesinde (KÜ) 21 Mart Nevruz ve Uluslararası Öğrenci Şenliği yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Küre-i Nühas İstiklal Yolu Mehter Takımı gösterisiyle başlayan şenlikte öğrenciler, Gazi Stadı'na kadar yürüdü.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, protokoldekiler ve öğrenciler, stadın girişinde yakılan ateşin üzerinden atladı ve demir dövdü. Kapıcıoğlu ve Aydın, katılımcılara pilav ikram etti.

Kapıcıoğlu, Atatürk Spor Salonu'nda devam eden programda, kardeş ülkeden birçok insanı bir arada gördüğü için gurur duyduğunu söyledi.

Nevruzun bayram olduğunu, doyasıya yaşanması gerektiğini ifade eden Kapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Nevruz, aslında barış, birlikte olmanın ve kaynaşmanın bayramı. Bu kaynaşmaya vesile olduğu bu bayramı çok seviyorum. Bu ve bunun gibi vesilelerle birlik olacağız,  dirlik içinde yaşayacağız. Ayrışmaya, fitneye, bozgunculuğa, bu birliktelik fırsat vermeyecek hem bu ülkede hem de bu coğrafyada. Buradan çıkan barış ateşi ve ışığı, dünyayı saracak, buna yürekten inanıyorum. Bayramınızı kutluyorum."

- KÜ Rektörü Prof. Dr. Aydın

KÜ Rektörü Prof. Dr. Aydın da nevruzun farklı coğrafyalarda, farklı anlayış ve şekillerle kutlandığını dile getirdi.

Binlerce yıldır coşku ve heyecanla hürriyetin, huzurun, sulhun, ümidin ve saadetin timsali nevruzun kutlanmaya devam edildiğini aktaran Aydın, "Hudutlarımız içinde de artık resmi hüviyet kazanmaya başlamıştır. Birleşmiş Milletler, 2010 yılında aldığı kararla 21 Mart'ı milletler arası nevruz günü kabul etmiş, Nevruz Bayramı'nın milletler arası mahiyeti de böylelikle teyit edilmiştir" diye konuştu.

Kutlamalarda 20 ülkeden temsilciler, bayrak koreografileri ve halk oyunları gösterileri sundu. Kutlamalar, Fırat Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Topluluğu'nun Türk Dünyası Ezgileri Konseri'yle sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber