Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 11 Mart 2015 - 16:28 Yorum: 0

Kastamonu'da tekstil işçilerinin "makine nöbeti"

İflas ettiği gerekçesiyle kapatılma kararı alınan tekstil fabrikasında çalışan işçiler, alacakları ödenmeden işverenin tesisteki makineleri almaması için nöbet tutuyor

Kastamonu'da tekstil işçilerinin 'makine nöbeti'

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da iflas eden bir tekstil firmasında çalışan çoğu kadın 150 işçi, maaşlarını ve mesai ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle işverenin tesisteki makineleri almaması için nöbet tutuyor.

Fabrikada bekleyişini sürdüren işçilerden İsmail Gülnar, gazetecilere yaptığı açıklamada, işçilerin mağdur olduğunu, maaş ve mesailerini alamadıklarını söyledi.

İşverenin iş yerini iflas etmesi nedeniyle kapatma kararı aldığını bildiren Gülnar, "Beşer, yedişer ve onar kişilik gruplarla burada nöbet tutuyoruz. Yazık günah değil mi? Kadınlar evde çocuklarını ve eşlerini bırakarak burada bekliyor. Bir bayan asker mi bu, burada nöbet tutacak? İçerideki makinelerimiz gitmesin ve alacaklarımızdan da mağdur olmayalım diye çabalıyoruz.  Alacağımız 3 bin 500 ile 4 bin lira arasında" diye konuştu.

Resmiye Uslu da 7 yıldır fabrikaya emek verdiğini dile getirerek, iki aydır maaş ve mesai ücretlerini alamadıklarını anlattı.

Borçlarını ödeyemediklerini, mağdur olduklarını vurgulayan Uslu, alacakları verilinceye kadar nöbeti sürdürecekleri belirtti.

Elif Atasoy ise 10 aylık bebeğini bakıcıya bırakarak çalışmaya başladığını söyleyerek, "Elektriğim, doğalgazım kesik. Ev sahibi 'evden çıkın' diyor. Bir yandan da icra geliyor, korkudan kendi evime gidemiyorum.  Kızım astım ve bağırsak hastası, Ankara'ya götürmem gerekiyor ama götüremiyorum" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber