Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mayıs 2016 - 18:53 Yorum: 0

Kastamonu’da Ukay Kongresi Başladı

Her yıl farklı bir üniversitenin ev sahipliği yaptığı, "Ulusal Katı Atık Kongresi"nin (UKAY) 8'incisi Kastamonu Üniversitesi'nde başladı.

Kastamonu’da Ukay Kongresi Başladı

Her yıl farklı bir üniversitenin ev sahipliği yaptığı, "Ulusal Katı Atık Kongresi"nin (UKAY) 8'incisi Kastamonu Üniversitesi'nde başladı.

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen "8. Ulusal Katı Atık Kongresi"nde konuşan Katı Atık Kirlenmesi Araştırma ve Denetim Türk Milli Komitesi Başkanı Prof. Dr. Günay Kocasoy, katı atık hakkında bilgiler vererek, gelecek yıllarda iş güvenliği hakkında çeşitli çalışmalarının olacağına değindi. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, teknolojinin her geçen gün geliştiğini ve bundan kaynaklanan sorunların en aza indirilmesi için çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi.

Katı atıkların önlenmesi konusunda bilim adamlarına ve akademisyenlere büyük görev düştüğünü söyleyen Rektör Aydın, son zamanlarda Kastamonu'da katı atıkla ilgili çalışan belediyelerin olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Teknoloji her geçen gün gelişiyor. Bundan doğan sorunların en aza indirilmesi için çaba sarf edilmesi gerekiyor. Teknolojiden gelen sorunları en aza indireceğiz. Dünya bu konudaki çalışmalara geç başladı. Katı, sıvı ve gaz hepsi bir arada. Atıkların doğaya daha az zarar vermesini diliyorum. Bunun için bilim adamları ve akademisyenlere çok iş düşüyor. Çalışmaların pratiğe aktarılması gerekiyor."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber