Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 19 Eylül 2014 - 16:18 Yorum: 0

Kastamonu'da yabancı eğitmenlerden İngilizce dersi

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde Bozkurt Çok Programlı Anadolu Lisesi'ndeki öğrencilere Polonya ve Japonya’dan gelen gönüllü eğitmenler tarafından İngilizce dersi veriliyor.Okul...

Kastamonu'da yabancı eğitmenlerden İngilizce dersi

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde Bozkurt Çok Programlı Anadolu Lisesi'ndeki öğrencilere Polonya ve Japonya’dan gelen gönüllü eğitmenler tarafından İngilizce dersi veriliyor.

Okul müdürü Orhan Özin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerinin yabancı dil becerilerini geliştirmek için, Avrupa Birliği'nce yürütülen Eurodesk Projesi'nden yararlanmak için bir turizm firmasıyla iş birliği protokolü imzaladıklarını söyledi.

Protokol kapsamında öğrencilere İngilizce dil kampı düzenlendiğini ve bunun için Polonya’dan Michal Rybacki ve Japonya’dan Kento Sakamoto isimli eğitmenlerin geldiğini ifade eden Özin, şöyle konuştu:

"Yurt dışından gelen eğitmenler, okulumuza çabuk uyum sağladı. Öğrencilerimizle yaptıkları ders çalışmalarında uyumlu olduklarını gözlemliyoruz. Onlar öğrencilerimize İngilizce derslerinde yardımcı olurken öğrencilerimiz de Türkçe konuşmada onlara yardımcı oluyor. Öğrencilerimiz bu proje sayesinde farklı ülkeleri ziyaret etme fırsatı da bulacak. Dil kampının tüm katılımcılar için verimli geçeceğini umut ediyoruz."

Japonya’dan gelen Kento Sakamoto ise okulda iki hafta boyunca dil kampına katılacaklarını belirterek, özellikle Türk yemeklerini sevdiklerini ve öğrencilerin yakınlıklarından memnun kaldıklarını bildirdi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber