Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 06 Mart 2015 - 17:33 Yorum: 0

Kastamonu'daki sunta işçilerinin grevi

Grevlerini 39 gündür sürdüren Ağaç-İş Sendikası üyesi 213 işçiye, Türk-İş tarafından 500'er lira para yardımında bulunuldu

Kastamonu'daki sunta işçilerinin grevi

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da bir sunta fabrikasında çalışan Türkiye Ağaç ve Kağıt Sanayii İşçileri Sendikası (Ağaç-İş) üyesi 213 işçinin başlattığı grev sürüyor.  

İşçileri ziyaret eden Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, yaptığı konuşmada, grevin tek sebebinin, ekmek mücadelesi olduğunu söyledi.

Özel sektörde işverenlerin sendikaya büyük oranda karşı çıktığını savunan Ağar, şöyle konuştu:

"Aslında, sendikalı iş yerlerinde daha huzurlu çalışma, daha birlik ve beraberlik içerisinde üretim sağlanmaktadır. Bu iş yerinin kapanması, sadece işçi arkadaşlarımızın zararına değil, hem işçi arkadaşlarımızın zararına hem fabrikanın zararına hem de Kastamonu'daki esnaflarımızın zararına. Yani bunu hep birlikte düşünmemiz lazım. Sonuçta, oturup bu meseleyi masa başında çözmemiz lazım. İşverenlerimizin, bu işçi arkadaşlarımızın yalnız olmadıklarını bilmelerini isterim. Bu arkadaşlarımızın evine ekmek götüreceğini, bunu Konfederasyonumuzun temin edeceğini bilmelerini isterim. 'Kazandığınız paraların hepsini getirin, işçinin cebine koyun' demiyoruz. Ama bu alınterinin karşılığını da verin lütfen."

Ağaç-İş Genel Başkanı Mürsel Taşcı ise Kastamonu'da sunta işçisinin tertemiz bir yüreğinin olduğunu belirtti.

İşverenin çağrılarını dikkate almadığını öne süren Taşcı, "Umarım, uzattığımız bu barış elimizi havada bırakmazlar. Oturup sizlerin talepleri doğrultusunda toplu iş sözleşmesi yapılır. Herkes barış ve huzur içerisinde çalışmaya devam eder" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Ağar, Türk-İş adına işçilere 500'er lira verdi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber