Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 10 Mart 2015 - 16:53 Yorum: 0

Kastamonu'daki sunta işçilerinin grevi

Ağaç-İş Genel Başkanı Taşcı:

Kastamonu'daki sunta işçilerinin grevi

KASTAMONU (AA) -  Kastamonu'daki bir sunta fabrikasında çalışan Türkiye Ağaç ve Kağıt Sanayii İşçileri Sendikası (Ağaç-İş) üyesi işçilerin özlük haklarını alamadıkları gerekçesiyle başlattığı grev, 43 gündür sürüyor.

Ağaç-İş Genel Başkanı Mürsel Taşcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kastamonu'daki sunta fabrikası işçilerinin 2013 yılında sendikalarında örgütlendiklerini hatırlattı.

İşçilerinin tek derdinin günün koşullarına göre, ücretlerini ve sosyal haklarını almak olduğunu ifade eden Taşçı, şöyle konuştu:

"İşçilerimiz üretip hem iş yerinin hem de kendilerinin de kazanmasını istiyorlar. İki senedir uğraştık, maalesef bunu anlatamadık. Arkadaşlarımız, aradan geçen bunca süreye rağmen anlaşma sağlanamadığı için grevlerine kararlı bir şekilde devam ediyorlar. Sendika olarak biz de maddi ve manevi olarak onları yalnız bırakmama adına haklarını alana kadar mücadelemize devam edeceğiz. İnsanlar açlıktan ölmezler ama herkes de bilsin, açlıktan ölmeyen insanlar da bu yoldan geri dönmezler. Bu mücadelede kimse art niyet aramasın. Bu mücadelenin tek bir amacı vardır, o da adil bir ücrettir. Biz Türk işçisi olarak da sendika olarak da sermaye düşmanı değiliz."

Taşcı, Türkiye'de bu sektörde çalışan iş yerleri arasında en düşük ücreti, Kastamonu'daki sunta fabrikasının verdiğini öne sürdü.

İşçilerin yüzde 80'lik kısmının asgari ücretle çalıştığını vurgulayan Taşcı, "Başka bir gelirleri yok. Bu şartlar altında bu işçileri dikkate almadan, kendi keyiflerine göre bu hesapları yapanların eminim günün birinde sağduyuları ağır basacaktır. Masaya oturup bu toplu iş sözleşmesi işini bitirmelerini istiyoruz. olmazsa, bu iş devam edecek. Nereye kadar devam edecek? Grevlerin başlangıçları bellidir ama sonu belli değildir" ifadesini kullandı

Mürsel Taşcı, her iki tarafın da daha fazla mağdur olmadan grevin sona ermesini temenni ettiğini, karşı taraf adım atmadığı sürece mücadelelerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber