Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mart 2015 - 14:03 Yorum: 0

Kastamonu'daki sunta işçilerinin grevi

İşçilerin, özlük haklarını alamadıkları gerekçesiyle başlattığı grev 45 gündür devam ediyor

Kastamonu'daki sunta işçilerinin grevi

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'daki bir sunta fabrikasında çalışan ve Türkiye Ağaç ve Kağıt Sanayii işçileri Sendikasına (Ağaç-İş) üye 213 işçinin grevi 45 gündür sürüyor.

İşçilerden İhsan Akca, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 14 yıldır fabrikaya hizmet vermeye çalıştığını söyledi.

Bin 200 lira ücret aldığını anlatan Akca, "Arkadaşlarımızdan 900 liraya çalışan da var. 20-30 yıllık operatör bu maaşla çalıştığı ve bu ücret hayat standartlarının çok altında kaldığı için greve mecbur kaldık. İşveren de taleplerimizi karşılamadı ve halen de bir adım atılmadı. Grev istemiyoruz, fabrikanın çalışmasını istiyoruz" diye

Salih Şahin de 10 yıldır fabrikada çalışmasına rağmen bin 175 lira maaş aldığını, Kastamonu şartlarında da bu maaşla geçinmenin zor olduğunu anlattı.

İşverenle bir an önce uzlaşmak istediklerini anlatan Şahin, maddi imkansızlıklar sebebiyle borçlarını ödeyemediğini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber