Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 29 Haziran 2015 - 06:52 Yorum: 0

Kavurma Pilavı Birgün, Dondurmayı Hergün Yersiniz !

Malatya Kanalboyunda dondurma satışı yapan esnaf Gürsel Durak, dondurma tezgahı yanında bulunan tabellaya yazılı ilgi çekici sözler ile müşterilerine dondurmayı sevdiriyor.

Kavurma Pilavı Birgün, Dondurmayı Hergün Yersiniz !

Eskiden çok sınırlı seçeneklerimiz vardı şimdi ise dondurma çeşitlerine baktıkça, yıllar içinde ürünlerin ne kadar geliştiğini ve çeşitlendiğini görebiliyoruz.İnsanlara mutluluk verdiği bilimsel testlerle kanıtlanmış olan dondurmanın, kilo alma korkusuyla zaman zaman uzak dururuz. Ama besin değeri diğer tüm tatlılardan daha fazla olan dondurmanın kalorisi de nispeten daha düşüktür. Bir top sütlü dondurma yaklaşık 145 kaloridir, bir top meyveli dondurma ise 130 kaloridir. 

Malatya Kanalboyunda dondurmacı Gürsel Usta bu satışın sırrını şöyle açıklıyor, "Ramazan ayının gelmesiyle birlikde dondurma satışlarında artış oldu.Biz diğer dondurmacılara göre daha uygun sattığımız için işlerimiz Ramazan ayında iyi gidiyor.Piyasada herkes dondurma satıyor fakat, özellikle tezgahın yanında bulunan yazıda da belirttiğimiz gibi, 'Her önüne iki dolap koyanı dondurmacı sanmayın, üretim izin belgesi olmadan dondurmayı almayın ' çünkü bu işi usulüne göre yapmayan dondurmacılarda mevcut.Bazı dondurmacılarda Kahramanmaraş dondurması olmayıpda, o dondurmayı maraş dondurması diye satanlarda var.Damak zevki olan insanların hepsi dondurmanın maraş olduğunu anlar.Maraş dondurması keçi sütünden yapılır.Ama Malatya'da yapılan bazı dondurmaların içerisinde hiç keçi sütü bulunmuyor.Tezgah önünde tabelaya yazılan yazıyı şöyle açıklamak gerekirse, herkes birşeyler satmaya çalışıyor.Kimi esnaf 20 tl den satıyo bazıları 25 tl den satışını yapıyor, fakat biz kilosunu 12 tl den satışını yapıyoruz.Tabelada yazan yazıyı gören müşteriler içeri girmeden resmini çekerler.

EĞER BEN ÖLÜRSEM VARYA SİZ GÖRÜRSÜNÜZ DİYORUM;

manseet-010.jpgİnsanlar bana bu soruyo soruyorlar, Yani ölürsen nolacak diye.Bende bir sitem amaçlı olarak, 'ölürsem nolacak, çok çok 2 tabak kavurma yersiniz, ama diyorum dondurmayıda rüyanızda görürsünüz o zaman ya dondurmanın kilosu ya 20 ya 25 olacak, kimisi alacak ısırıp yalayacak, alamayan bakacak ağzının şöriği akacak, kavurma pilavı birgün, dondurmayı hergün yersiniz, eğer ben ölmez sağ kalırsam, dondurmanın yarım kilosu 6 lira olacak' , diye sözler ile açıklıyorum vatandaşlara.Bizim bu sektörden fazla kazancımız olmuyor, yine şükrediyoruz fakat insanlara bu hizmeti vermektende gurur duyuyoruz.Bundan dolayı müşterimizde çok, vatandaşlarımızda bizi terçih ediyorlar. Bir külah dondurma olmuş 5-6 lira yazık günah değilmi bu insanlara.Biz bu halka hizmet etmek için çalışıyoruz.

Ramazan Ayı dolayısıyla gündüzleri dondurmaya pek rağbet yok tabikide. Ramazan ayında iftardan sonra veya iftara bir saat kala paket yaptırıp evine götürenlerde oluyo. İftardan sonra'da külah dondurma tercih hale geliyor."  dedi.

Esnaf Gürsel Durak, "Çok satmak ile bir yere varılmaz zaten.Helal kazanmak bence daha iyidir. Buradan tüm islam alemenin Raman ayını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi.

manseet-011.jpg


1-019.jpg


2-010.jpg


3-007.jpg

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber