Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 27 Haziran 2016 - 14:54 Yorum: 0

Kavurucu Sıcaklarda Sokak Hayvanlarına Bir Kap Su

Kavurucu sıcakların etkili olduğu Adıyaman'da hayvanlar unutulmadı ve sokaklara kaplar içinde su bırakıldı.

Kavurucu Sıcaklarda Sokak Hayvanlarına Bir Kap Su

Kavurucu sıcakların etkili olduğu Adıyaman'da hayvanlar unutulmadı ve sokaklara kaplar içinde su bırakıldı.

Gölgede hava sıcaklığının 42 derece olduğu Adıyaman'da sokak hayvanları unutmadı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne sokak hayvanlarının susuz kalmaması için su kapları gönderildi.

Müdürlük görevlileri, bu kaplardan bir kısmını kendileri cadde ve sokaklara yerleştirirken bir kısmını ise belediyelere verdi. Adıyaman yaklaşık 300 adet su kabı sokak hayvanlarının ihtiyacını gidermek için yerleştirildi.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Orman ve Su İşleri Bakanlığının, "can dostlarımızı unutmayalım" sloganı ile sokak hayvanlarının susuz kalmasının önüne geçilmesi için başlatılan etkinlikte, vatandaşlara çağrıda bulunarak kapı önlerine bir kap su bırakılması isteniyor.

Sokak hayvanlarına sıcakta yardım edilmesini isteyen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İsmail Kozan, cadde ve sokaklara bırakılan su kaplarına ilave olarak vatandaşların da bu insanı ve vicdani sorumluluğa katılmaya çağırdı.

Yetkililer, havaların çok sıcak olduğunu ve sokak hayvanlarının bunaltıcı sıcakta susuz kalmaması için böyle bir etkinlik gerçekleştirildiğini ifade etti.

Esnaflar ise yetkilileri bu duyarlı davranışlarından dolayı tebrik etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber