Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Ekim 2016 - 15:08 Yorum: 0

Kaya: “Vatan için canını siper eden gençlere daha fazla imkan sağlanmalı”

Eğitim-Bir-Sen Bursa 2 Nolu Şubesi, ekim ayı il divan toplantısında gençlerin meselelerine dikkat çekti.

Kaya: “Vatan için canını siper eden gençlere daha fazla imkan sağlanmalı”

Eğitim-Bir-Sen Bursa 2 Nolu Şubesi, ekim ayı il divan toplantısında gençlerin meselelerine dikkat çekti.

Eğitim-Bir-Sen Bursa 2 Nolu Şubesi, ekim ayı il divan toplantısını yaptı. Sendikanın il divan toplantısının gündeminde ise, gençlerin meseleleri ve 15 Temmuz gecesi gösterdiği hassasiyet ele alındı. Darbe teşebbüsünde gençlik de üzerine düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirdiğini ifade eden Eğitim-Bir-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı İlyas Kaya, "15 Temmuz gecesi ülkeyi bir kaos ortamına sürüklemek ve millet iradesini gasp etmek için kalkışılan hain darbe teşebbüsü, canını millet için siper eden şehitler ve gaziler sayesinde bertaraf edildi. Darbe teşebbüsünde gençlik de üzerine düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirdi ve bu ülkenin geleceğini hayatı pahasına müdafaa etti. Gençliğimiz, her konudan haberdar, bilgiye kısa sürede ulaşabilen, tehlike karşısında derhal harekete geçebilen, donanımlı bir gençlik olduğunu çok iyi bir şekilde gösterdi. Bizim en büyük şansımız gençliğimiz. Dağ gibi bir gençlik ordusu Türkiye her dara düştüğünde orada olduğunu her daim hissettiriyor" diye konuştu.

Gençlere daha fazla imkan sağlanması gerektiğini işaret eden İlyas Kaya, "Vatan için canını siper eden gençlere artık daha fazla imkan sağlaman önemi bir kez daha acı bir şekilde anlaşılmıştır. Yurtlarda çalışma odaları, ibadethanelerin tefrişat ve büyüklüğü konusunda iyileştirmeler yapılmalıdır. Milli ve manevi hassasiyetlerimizi gözeteceksek yurtlarımızı buna göre dizayn etmemiz lazım. Devletimizin görevlendireceği kişiler haftalık seminer ve söyleşiler yapmalı, gençliğin içinde olduğu sorunları hem tetkik hem de çözme gayreti içinde olmalıdır. Üniversitelerle Kredi Yurtlar Kurumu arasında irtibatın kuvvetlendirilmesi için üst seviye komisyonlar kurulup görevlendirilmesi de dahil yeni, kalıcı çözümlere gidilmelidir" şeklinde konuştu.

Üniversitelerde okuyan gençlerin ve Kredi Yurtlar Kurumu personellerinin yaşadığı sıkıntıları dile bunların süratle çözülmesini isteyen Kaya, "Fiilen meseleleri yüz yüze, bir anne-baba şefkatiyle çözmeye çalışan Kredi Yurtlar Kurumu personelinin özlük haklarının ihmal edilmemesi lazım. Gençlikle ilgili tasavvur edilen her şeyi yapacak genç, dinamik kadro kendi haline terk edilmemeli, motivasyonu yüksek tutacak düzenlemeler yapılmalıdır. Genel merkezimiz zaten Kredi Yurtlar Kurumu ile yakinen sorunları istişare ediyor. Ancak altını çizerek ifade ediyorum. Çok hızlı bir şekilde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açılmasına, vardiya sisteminin servis saatlerine göre düzenlenmesine. Özel ve gece hizmetleri nöbet izinleri konusunda kısıtlamaların kaldırılmasına, servis sorununun çözümüne ihtiyaç var. Nakil işlemleri ya uzun sürüyor ya da olumsuz sonuçlanıyor. Mesai saatleri yüksek olmasına karşın ücretler düşük. Yetersiz sayıda personel büyük kapasitedeki yurtlarda hizmet vermekte çok zorlanıyor. Bunları düzeltmedikçe yurtlarımızın kapsamı yatakhane, yemekhane, kafeterya ile sınırlı kalacaktır" dedi.

Kaya: “Vatan için canını siper eden gençlere daha fazla imkan sağlanmalı”

Kaya: “Vatan için canını siper eden gençlere daha fazla imkan sağlanmalı”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber