Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 07 Mart 2015 - 17:43 Yorum: 0

Kayak merkezlerinde hafta sonu yoğunluğu

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken, Konaklı ve Cıbıltepe'de yerli ve yabancı turistler kayak yapmanın keyfini yaşadı

Kayak merkezlerinde hafta sonu yoğunluğu

ERZURUM/KARS (AA) - Palandöken, Konaklı ve Cıbıltepe kayak merkezlerinde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor.

Bölgede aralıklarla etkili olan yağışın ardından kar kalınlıkları Palandöken'de 90, Konaklı'da 102 santimetreye ulaştı. Farklı ülkelerden gelen turistlerle hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar, aileleriyle kızak kaymanın, kayak ve snowboard yapmanın keyfini yaşadı.

Pistleri dolduran yerli ve yabancı turistler, güneşli havada kayarak, güzel vakit geçirmeye çalıştı. Bazı turistler de otellerin verandasında güneşlendi.

Palandöken Kayak Merkezi'ndeki yoğunluk, turizm işletmelerinin sahiplerinin de yüzünü güldürdü. Palandöken'de faaliyet gösteren otellerin yüzde 90 dolu olduğu öğrenildi.

- Cıbıltepe'de kayak keyfi

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan ve kar kalınlığı 140 santimetreye ulaşan Kars'taki Cıbıltepe'de de hafta sonu dolayısıyla yoğunluk yaşandı.

Sarıkamış ilçesindeki 2 bin 634 rakımlı kayak merkezindeki pistleri dolduran kayakseverler, mart ayında sarıçam ormanları arasında kayak ve snowboard yaptı.

Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezindeki pistlerde herhangi bir bozulmanın olmadığını ve tamamında kayak yapıldığını söyledi.

Mart ayı olmasına rağmen pistlerde kayak için ideal kar bulunduğunu vurgulayan Gürbüz, "Pistlerimizde yaklaşık 140 santimetre kar var. Kayakseverler, bu güzelliği, bu imkanı kaçırmasınlar, sarıçam ormanları arasında bu keyfi doyasıya yaşasınlar" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber