Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 24 Ekim 2017 - 12:48 Yorum: 0

Kayapınar’da 500 bin fidan ve 2 milyon mevsimlik çiçek üretecek

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, ilçedeki park ve bahçelerde kullanılmak ve bağlı köylerdeki çiftçilere...

Kayapınar’da 500 bin fidan ve 2 milyon mevsimlik çiçek üretecek

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, ilçedeki park ve bahçelerde kullanılmak ve bağlı köylerdeki çiftçilere destek olmak amacıyla 500 bin fidan ve 2 milyon mevsimlik çiçek üreteceklerini açıkladı.

Proje ile ilgili olarak hafta sonunda proje ekibi ile bir araya gelen Balcı, Kayapınar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelleri ile Kayapınar Kaymakamlığı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinden oluşturulan proje ekibinin, bir önceki yıl 5500 fidan ve 290 bin adet mevsimlik çiçek üretilen fidanlığın kapasitesini artıracaklarını ifade etti. Kurulan proje ekibinin üreteceği süs bitkisi fidanı ve mevsimlik çiçekleri Kayapınar İlçesindeki park ve bahçelerin yeşillendirmek için kullanılacağını, meyve fidanlarını ise kırsal mahallelerdeki ilçe çiftçisine destek olmak için dağıtmayı amaçladıklarını vurgulayan Balcı, "500 bin fidanı (badem, fıstık, kayısı, şeftali, incir, mavi servi, çınar, dış budak, akçaağaç, tespih, iğde, ıhlamur) ve 2 milyon mevsimlik çiçeği (kadife, petunya, pervane, mine, zinnia, celosia, lale, sümbül) kendimiz üreteceğiz. Proje ekibimiz ile birlikte yapılması gereken tüm çalışmalar ile ilgili yol haritamızı belirledik. İlk etapta fidanlığımızın tüm eksikliklerini tamamlayacak ve üretime başlayacağız. Bu proje ile Belediye olarak herhangi bir gelir elde etmeyi değil, belediyemize ait olan ancak şuan atıl durumda bulunan ve vatandaşlarımızın yoğun olarak hizmete açılmasını talep ettiği park ve bahçelerimizi yeşillendirmeyi planlıyoruz. Üretilecek bir kısım meyve fidanını ise kırsal mahallelerimizdeki çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıtacak ve köylerimizde de ağaçlandırma konusunda bir bilinç oluşturma çabası içerisinde olacağız" dedi.

Projeyi çok önemsediğini ve her aşaması ile bizzat ilgilendiğini belirten Balcı, Diyarbakır'ı ve Kayapınar'ı çok sevdiğini, bu proje ile üretilecek fidan ve çiçeklerin Türkiye'nin ve Diyarbakır'ın börtüşüne böceğine, kurduna kuşuna, havasına suyuna ve hepsinden önemlisi insanlığa ve gelecek kuşaklarımıza fayda sağlayacağını dile getirdi.

Kayapınar’da 500 bin fidan ve 2 milyon mevsimlik çiçek üretecek

Kayapınar’da 500 bin fidan ve 2 milyon mevsimlik çiçek üretecek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber