Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Mart 2015 - 19:13 Yorum: 0

Kaybolan çoban ve sürüsüne ulaşıldı

NİĞDE (AA) - Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, dağlık arazide tipi nedeniyle yolunu kaybeden çoban ve onu aramaya çıkar ağabeyi 6 saat, sürüsü ise 15 saat sonra bulundu.İlçede çobanlık...

Kaybolan çoban ve sürüsüne ulaşıldı

NİĞDE (AA) - Niğde'nin Ulukışla ilçesinde, dağlık arazide tipi nedeniyle yolunu kaybeden çoban ve onu aramaya çıkar ağabeyi 6 saat, sürüsü ise 15 saat sonra bulundu.

İlçede çobanlık yapan Ramazan Barker (25), 400 küçükbaş hayvanı otlatmak için Dikmen mevkisindeki dağlık araziye çıkardı.

Tipiye yakalanan Barker, yolunu kaybetti. Barker'den uzun süre haber alamayan ağabeyi Haydar Barker durumu jandarmaya bildirirek, kardeşini aramaya çıktı. 

Gelen ihbar üzerine arama çalışmalarına başlayan Ulukışla İlçe Jandarma Komutanlığı ile belediye ekipleri, daha sonra Haydar Barker'e de ulaşamadı. 

Ekipler, Ramazan ve Haydar Barker'e yaklaşık 6 saat sonra donmak üzereyken ulaştı. Hayvanları arama çalışmalarına ise tipi nedeniyle ara verildi.

Sabah saatlerinde tekrar arama çalışmaları başlayan ekipler, 15 saat sonra sürüye de ulaştı. 

 Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir çoban ve onu aramaya giden kardeşinin kaybolduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İhbarla birlikte jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Ziraat Odasında kriz masası oluşturuldu. Özel idare, belediye ve jandarmanın çalışması sonucu donmak üzere olan çoban ve kardeşi kurtarılarak ilçeye getirildi. Sert tipi nedeniyle sürüyü arama çalışmalarına ise ara verildi. Ağılda bulunan kuzuların durumlarının da kötüleşmesi sonucu koyunları arama çalışmalarını yeniden başlattık. 3 saat aralıksız çalışma sonucu sürünün tamamı zararsız kurtarıldı."

Atar, arama çalışmalarına İl Özel İdaresinden ve belediyeden 2'şer greyder, 1 kepçe, ziraat odasından 4 traktör ve yaklaşık 40 vatandaşın katıldığını kaydetti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber