Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Mart 2015 - 19:53 Yorum: 0

"Kaybolan Toprakların Sessiz Kahramanı İncir" projesi

Erbeyli İncir Araştırma İstasyon Müdürü Arpacı: "Bizim Türk inciri olarak dışarıda iyi bir imajımız var. Bunu zedelememek için daha kaliteli ve sağlıklı ürünü pazara göndermemiz gerekiyor"

'Kaybolan Toprakların Sessiz Kahramanı İncir' projesi

AYDIN (AA) - Aydın’da "Kaybolan Toprakların Sessiz Kahramanı İncir" projesiyle kalite ve rekolte kaybının nedenleri ve çözüm yolları araştırılacak.

İncirliova Erbeyli İncir Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından 2014 yılında Güney Ege Kalkınma Ajansı'na (GEKA) sunulan “Kaybolan Toprakların Sessiz Kahramanı İncir” projesi çalışmaları devam ediyor.

Projenin 2015 yılı Ocak ve Nisan aylarını kapsayan 3 aylık dönemi kapsayan toplantısı Erbeyli İncir Araştırma Sarılop Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda 3 aylık çalışmalar, fotoğraflarla çekilen sinevizyon gösterimi ile  katılanlara sunuldu.

- "Türk incirinin iyi bir imajı var"

Erbeyli İncir Araştırma İstasyon Müdürü Selim Arpacı, incirin Türkiye'ye yıllık 300 milyon dolar katkı sağladığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu da milli gelire önemli bir katkıdır. Kuru incir üretimiz ise yıllık 75-80 bin ton civarındadır. Bunun 70 bin ton civarındaki inciri dışarıya satıyoruz. Hem iş hem dışta genişleyen bir pazar var ve incir ürünlerinde ilgi artıyor. Sağlıklı ve kaliteli incir üretmeye devam edersek satmaya da devam ederiz. Bizim Türk inciri olarak dışarıda iyi bir imajımız var. Bunu zedelememek için daha kaliteli ve sağlıklı ürünü pazara göndermemiz gerekiyor."

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan da konuşmasında Aydın’ın 17 ilçesinden 14’ünde incir üretimi yapıldığını belirtti.

"Kaybolan toprakların sessiz kahramanı incire sahip çıkmalıyız" diyen Bircan, "İncir ekilen toprakları korumamız gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalar yaparak kaybolan toprakları en aza indirmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber