Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 29 Mart 2017 - 15:58 Yorum: 0

KAYİF 2017 açıldı

İŞKUR İl Müdürlüğü öncülüğünde işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik"...

KAYİF 2017 açıldı

İŞKUR İl Müdürlüğü öncülüğünde işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programları kapsamında Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (KAYİF) düzenlenen törenle açıldı.

Dünya Ticaret Merkezi'nde İŞKUR İl Müdürlüğü öncülüğünde Kayseri Valiliği, Erciyes Üniversitesi, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin destekleriyle bu yıl 6.'sı düzenlenen KAYİF 2017 açılışı için tören düzenlendi. Düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'nun Konya'da başlattığı İstihdam Seferberliği kapsamında ilimizde sayın valimizin başkanlığında yapılan toplantıda alınan kararlar gereği başta Sanayi Odamız, Ticaret Odamız, Organize Sanayi Bölgesi müdürlüklerimizle müşterek birçok toplantılar ve tanıtımlar yaptık. Yaklaşık 4 bine yakın işyerini ziyaret ettik. Bu çalışmalar sonunda Ocak 2016 ile 26 Mart 2016 tarihleri ile bu seneyi mukayese edersek, geçen sene aynı dönemde 11 bin 457 kişi iş aramak maksadıyla bize başvuruda bulunmuştur. Aynı dönemde bu sene 19 bin 194 kişi başvurdu. Yaklaşık 2 katı bir müracaat artışı oldu. Yine aynı dönemde geçen sene 5 bin 818 açık iş almıştık, bu sene 14 bin 624 açık iş aldık. Bu da aşağı yukarı 3 katı artmış oldu. Aynı dönemde 3 bin 59 kişiyi işe yerleştirmiştik, bu sene 5 bin 616 kişi işe yerleştirdik. Bu da yaklaşık 2 katına çıkmış oldu. Bu çalışmalarımızı sürdürürken istihdam seferberliğimize katkı sağlamak amacıyla istihdam fuarı açmaya karar verdik" ifadelerini kullandı. Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da hükümetin vermiş olduğu destek ve teşviklerden faydalanılması gerektiğini dile getirerek, "özellikle son zamanlarda Türkiye'nin geçmekte olduğu sıkıntılı süreç neticesinde istihdam ve işsizlik konusunda ülkemizin belli bir sıkıntı içerisinde olduğu gözüküyor. Son zamanlarda elde edilen rakamlar yüzde 12'leri geçmiş durumda. Ancak sayın cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu milli istihdam seferberliği çerçevesinde üyelerimizin işçi bulmaları noktasında epey bir faaliyet gösterdik ve bünyemizde yapmış olduğumuz çalışmalara İŞKUR Kayseri Müdürlüğü'nün yapmış olduğu katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Yapmış olduğumuz toplantılarda gerek üyelerimizi bilgilendirdiler ve işçi bulma noktasında, istihdamın artırılması noktasında faaliyetlerde bulundular. Üyelerimiz de bundan çok istifade ettiler. Özellikle son zamanlarda hükümetimizin yapmış olduğu teşvikler, destekler gerçekten çok önemli. Hiçbir dönemde bu kadar çok teşvik ve destek verildiğini hatırlamıyorum. İşte bu teşvik ve desteklerin değerlendirilerek yatırımlarımızın artırılmasının esas olması gerektiğini düşünüyorum. Yatırımlar neticesinde gerçekten istihdam yapılması noktasında gayret gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, burada yaptığı konuşmada çalışma hayatında başlatılan milli seferberliğe katkı sunulması gerektiğini kaydederek, "Ülke ve millet olarak olağanüstü sıkıntı ve sorunlarla mücadele ettiğimiz bir yıl oldu. Olağanüstü bir dönemden geçmekte olduğumuz bu günlerde cumhurbaşkanımız ülke genelinde işveren konumundaki iş adamlarımızın gücünü kullanarak istihdamın artırılması ve ülkemizin kalkınmasında destek olması adına çalışma hayatımızda milli seferberlik başlatmıştır. Bu seferberliğe katkı sunmak merkezi ve yerel yönetimler üreticiler, sanayiciler ve tüccarlar olarak hepimizin boynumuzun borcudur" dedi.

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi sene sonuna kadar 25 bin istihdam sağlanması hedefi koyduklarının altını çizerek, "İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nı geçmiş yıllarda 87 bin kişinin ziyaret etti, 46 bin iş başvurusu alındı ve bunun neticesinde 4 bin civarında istihdam sağlandı. Bu sene de bu fuar neticesinde ciddi bir istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın "milli istihdam seferberliği" çağrılarından sonra sayın valimizin başkanlığında yaptığımız toplantılarda Kayseri için 25 bin yeni istihdam hedefi koymuştuk. İnşallah biraz daha gayret ederek sene sonuna kadar hedefimizi sağlayacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

"İşsizlik rakamlarındaki yüzde 0,6'lık artış gelecek için umut verici"

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder işsizlik rakamlarındaki yüzde 0,6'lık artışın ülkede yaşanan olaylara ve olumsuzluklara bakıldığında gelecek için umut verdiğinin altını çizdi. Önder, "Bakanlık olarak 3 aydır kamu ve özel sektörde 81 ilde tüm sahada çalışıyoruz. Ülkemizin tarihinde ilk defa bir istihdam belgesi var. 2023'e kadar ülkemizde hangi dönem ne kadar istihdam verisi olması gerektiğini, hangi sektörde ne olması gerektiğini bakanlar kurulu kararıyla Resmi Gazete'de yayınlayarak belirlemiş durumdayız. Herkesin bildiği gibi küresel olarak pek çok olumsuzluklar var ama ülkemiz son 14 yılda reform niteliğinde özellikle istihdam alanında pek çok politikayı yürürlüğe koymuştur. Küresel krizin ardından etkin bir şekilde uygulamaya koyduğumuz tedbirler sayesinde işsizlik oranımız beklenenin çok altında olmuştur. İşsizliğimiz yüzde 11 civarında ancak 2016'da yaşanan olaylar, olumsuzluklar başka bir ülkede olsa herhalde çok çok daha üzerinde olurdu bu rakamlar. Bu nedenle rakamların gelecek için umut verici olduğunu değerlendirmekteyiz" diye konuştu.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, açılışı yapılan fuarın milli istihdam seferberliğine katkı sağlayacağına inandıklarını söyleyerek, "İstihdam seferberliği konusunda çalışmalarımız sürüyor ama fuarımızın açılmış olması da bunu hızlandıracaktır diye düşünüyorum. 2016 yılı sonunda İŞKUR İl Müdürlüğümüzde kayıtlı işgücü 77 bin, kayıtlı işsiz sayısı da 38 bindir. İstihdama yönelik yapılan çalışmalar kapsamında geçen yıl 149 kamu, 8 bin 290 özel sektör olmak üzere toplam 8 bin 439 kişi işe yerleştirilmiştir. Aynı dönemde Sosyal Güvenlik Kumru kayıtlarına göre ilimizde özel sektörde 20 bin kişi işe yerleştirilmiştir. Geçtiğimiz ay başlayan istihdam seferberliği ile ilimizde 7 bin 200 kişinin sigortalı olarak işe başlamaları Sosyal güvenlik Kurumu kayıtlarına düşmüştür. Bu yıl ülkemizin ekonomisini güçlendirmek, yeni istihdam alanları oluşturmak ve iş bekleyen vatandaşlarımıza cevap verebilmek için tüm sektörlerin daha gayretli olması gerekmektedir. Aslında sanayi kentlerinde işverenlerimizin en büyük sıkıntısı kaliteli eleman bulamakta zorlanılması. Bu şunu göstermektedir, aslında kurum ve kuruluşlar olarak meslek edindirme kurslarına ağırlık vermemiz lazım. Aslında Kayseri'de işsizlik hiç olmayabilir ama vasıflı eleman olması şartıyla. Maalesef şuanda bizim sıkıntımız iş arayanların çoğunluğu vasıfsız olduğu için işe yerleştirilmelerinde güçlük çekiyorlar. İnşallah açılan kurslarla bu sayıyı yükselterek işsizlik sayısını daha aşağılara çekeceğiz. Kayserililer üzerine düşeni yapar, sayın cumhurbaşkanımızın çağrısına elbette tüm Türkiye uyacaktır ama Kayserimiz daha da büyük bir oranda uyacaktır diye düşünüyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile KAYİF 2017'nin açılışı yapıldı. Açılışla birlikte Vali Kamçı, stantları gezerek iş başvurusunda bulunanlar ve iş verenlerle konuştu. Fuarda Özel Dünyam Hastanesi, Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Sanayi Odası gibi kuruluşlar da stantlar açarak, iş arayanların başvurusunu aldı.

KAYİF 2017 açıldı

KAYİF 2017 açıldı

KAYİF 2017 açıldı

KAYİF 2017 açıldı

KAYİF 2017 açıldı

KAYİF 2017 açıldı

KAYİF 2017 açıldı

KAYİF 2017 açıldı

KAYİF 2017 açıldı

KAYİF 2017 açıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber