Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 29 Nisan 2016 - 11:38 Yorum: 0

Kayıp Yasin’i Arama Çalışmalarına Ara Verildi

Konya’nın Akören ilçesinin Belkuyu mahallesinde 4 Nisan 2016 tarihinde kaybolan ve bir daha haber al..

Kayıp Yasin’i Arama Çalışmalarına Ara Verildi

KONYA (İHA) Konya’nın Akören ilçesinin Belkuyu mahallesinde 4 Nisan 2016 tarihinde kaybolan ve bir daha haber alınamayan anaokulu öğrencisi 6 yaşındaki Yasin Şahin’i bulmak için günlerdir devam eden arama çalışmalarına ara verildi.
AFAD Konya İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Belkuyu mahallesinde arama çalışmalarına ara verildiği belirtilerek, “4 Nisan 2016 tarihinde Akören ilçesi Belkuyu mahallesinden gelen kayıp ihbarı ile ekiplerin olay bölgesine hareket ettiği" belirtildi.
Belkuyu, Dutlu, Avdan, Alan ve Apasaraycık mahalleleri arazisinde arama kurtarma ekibinin çalışma yaptığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:
"Ankara ve Afyonkarahisar AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü personeli, Jandarma, Kondak, Akademik, Kardağ Doğa ve Dağcılık kulüpleri ve mahalle sakinleri ile tüm arazi harita üzerinden bölgelere ayrılarak aranmıştır. Aramalara, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma ve AFAD’a ait arama kurtarma ve iz takip köpekleri destek olmuştur. Ayrıca Belkuyu mahallesindeki foseptikler vidanjör marifeti ile boşaltılmış, tüm tarım makineleri ve saman balyalarının içi kontrol edilmiştir. Bölgede bulunan tüm su kuyuları, sarnıçlar ve mağara içleri teknik cihazla arandı. Bölge havadan 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan gelen helikopterle aranmıştır. Belkuyu mahallesine yakın bölgeden geçmekte olan Çarşamba çayı ve devamındaki Apa Sulama Baraj Göleti, Mersin Deniz Polisi tarafından su altı, arama kurtarma ekibimizce de su üstü ve kıyılar aranmıştır. Bugüne kadar yaklaşık 80 kilometrekarelik alan arandı. Yapılan tüm aramalara rağmen kayıp olan Yasin Şahin’e ulaşılamamıştır. Akören Kaymakamlığı tarafından 28 Nisan 2016 tarihi saat 18.00 itibariyle arama ve kurtarma çalışmalarına muhtemel gelişmelere göre devam etmek üzere ara verilmiştir.”
Akören ilçesinin Belkuyu mahallesinde 4 Nisan Pazartesi günü meydana gelen olayda, anaokulu öğrencisi 6 yaşındaki Yasin Şahin evinin önünde oynadığı sırada kayboldu. Küçük Yasin’i arama çalışmaları aralıksız devam ederken, değişik zamanlarda Yasin Şahin’in Konya il merkezinde görüldüğü ihbarı üzerine polis ekipleri çalışma yapmış, ancak bir ize rastlanmamıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber