Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ramazan 2015 07 Ağustos 2013 - 11:37 Yorum: 0

Kayısı ile ilgili yatırım kararı alındı

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi.

Kayısı ile ilgili yatırım kararı alındı

MALATYA GÜNCEL - Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi. Dedekorkut Lokantası’nda düzenlenen İftar programına İnternet Haberciler Dernek Başkanı (İHADER) Murat Çelik, Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen, Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Ali Er, Vahap Güner, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ve Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz katıldı.

İftar programında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkür ederek, “Çok şükür  Ramazan ayını hep beraber huzur içerisinde geçirdik. Bundan sonraki Ramazanlara da hep birlikte yine sağlık ve huzur içerisinde çıkmayı Yüce Allah’tan temenni ediyorum. Ramazan ayı dolayısıyla birtakım etkinlikler yaptık. Bunlardan bir tanesi de farklı yerlerde farklı misafirlerle iftar açmaktı” dedi.

Ramazan’ı dolu dolu geçirmeye çalıştık

Başkan Çakır, Ramazan ayını coşkulu ve iklimine uygun yaşamak için belediye olarak çeşitli faaliyetler düzenlediklerini kaydederek, şunları söyledi:

“Her Ramazan yaptığımız gibi ihtiyaç sahibi ailelerimize yönelik kuru gıda yardımlarında bulunduk. Bu yıl ilk kez hizmete sunduğumuz Aşevi Tır’ı ile her akşam bir mahallede sıcak iftar yemeği dağıttık. Yine 1500 kişilik iftar çadırımızda her akşam iftar yemeği programı yapıldı.

Malatya’mızda iftardan sonra, ‘Aspuzu’da Ramazan Geceleri’ etkinliğimizde Ramazan ayı iklimine uygun çeşitli programlar düzenlendi. Yaptığımız düzenlemelerin de etkisiyle cadde ve sokaklarımız geceleyin de dolu doluydu. Dolayısıyla Malatya’da Ramazan ayı münasebetiyle adeta gece sahura kadar gündüzden daha çok bir kalabalık oldu. Netice itibariyle Malatya’da Ramazan’ı hem STK’larımızın yapmış olduğu projelerle hem belediyemizin uygulamış olduğu projelerle dolu dolu geçirmeye çalıştık.”

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, iftar yemeğinin ardından, basın mensupları ile birlikte Dede Korkut Çay Bahçesi’nde çay içerek sohbet etti.

Kayısı ile ilgili yatırım kararı alındı

Basın mensuplarının bayramlarını da kutlayan Başkan Çakır, bir soru üzerine Malatya Belediyesi iştiraklerinden Esenlik Limited Şirketi bünyesinde kurulması planlanan Konsantre Meyve Suyu Fabrikası hakkında bilgiler verdi. Esenlik’in kurulacak fabrikayla ilgili ön fizibilite çalışmaları yaptığını anımsatan Başkan Çakır, “Şuan yatırım kararı alındı. Biz tabi arzu ettik ki, bunu Malatya’mızdaki yatırımcılar, sanayiciler yapsın. Bu konuda birçok arkadaşımıza da öneri götürüldü. Tekliflerde bulunduk. Ama neticede bu konuda yatırım yapan bir sanayicimiz olmadı.

Kayısı Malatya için çok önemli. Kayısı için farklı alanlarda yatırım yapmamız gerektiği bir gerçek. Buradan hareketle arkadaşlarımız bununla ilgili bir yıldan fazla süredir fizibilite çalışmalarını yapıyorlardı. Kayısı ile ilgili başka çalışmalarımız da var. İnşallah yakın bir süre içerisinde farklı müjdeler de vereceğiz” dedi.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber